Οι δορυφορικές εικόνες που τραβήχτηκαν από τους δορυφόρους Landsat του Γεωλογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ αποκάλυψαν τεράστιες ηλιακές εγκαταστάσεις που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της ερήμου, μέρος της φιλόδοξης προσπάθειας της Κίνας να χτίσει μια μονάδα παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Το έργο ονομάστηκε «ηλιακό μεγάλο τείχος» της Κίνας, με τεράστια πεδία φωτοβολταϊκών πάνελ να εκτείνονται πλέον στους αμμόλοφους. Αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2030. Το έργο θα εκτείνεται σε 402 χιλιόμετρα μήκος και 5 χιλιόμετρα πλάτος, με μέγιστη χωρητικότητα 100 γιγαβάτ.
Μέχρι τον Ιούνιο του 2024, η Κίνα αντιπροσώπευε το 51 τοις εκατό της παγκόσμιας χωρητικότητας ηλιακών αγροκτημάτων, οδηγώντας τον κόσμο στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, σύμφωνα με το Global Energy Monitor (GEM) Global Solar Power Tracker.
Μόνο το έργο Kubuqi αναμένεται να παράγει 180 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες (kWh) ετησίως έως το 2030, αρκετά για να τροφοδοτήσει το Πεκίνο και όχι μόνο.
Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι ειδικοί…τα ηλιακά πάνελ επιβραδύνουν την ερημοποίηση, μειώνουν την ταχύτητα του ανέμου και δημιουργούν σκιασμένες περιοχές που διατηρούν την υγρασία. Αυτό διευκολύνει την καλλιέργεια χόρτων και καλλιεργειών, συμβάλλοντας στο πρασίνισμα των ερημικών περιοχών.
Τα ηλιακά πάρκα είναι στρατηγικά τοποθετημένα σε μια ηλιόλουστη, επίπεδη περιοχή νότια του Κίτρινου Ποταμού, μεταξύ Baotou και Bayannur. Επί του παρόντος, έχουν εγκατασταθεί περίπου 5,4 γιγαβάτ χωρητικότητας και σημαντικές εγκαταστάσεις, ενώ ο ηλιακός σταθμός Junma, είναι ήδη σε λειτουργία.
Το Junma, που ολοκληρώθηκε το 2019, μοιάζει με άλογο που καλπάζει και κατέχει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη εικόνα από ηλιακούς συλλέκτες. Η εγκατάσταση παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια κάθε χρόνο για να καλύψει τις ανάγκες 300.000 έως 400.000 ανθρώπων.
Η ηλιακή δυναμικότητα της Κίνας έχει σημειώσει πρωτοφανή ανάπτυξη, αυξάνοντας κατά σχεδόν 40.000 μεγαβάτ ετησίως μεταξύ 2017 και 2023, σύμφωνα με την GEM.
Αυτός ο ρυθμός ξεπερνά κατά πολύ την ανάπτυξη στις ΗΠΑ στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, η οποία προσέθεσε περίπου 8.100 μεγαβάτ ετησίως κατά την ίδια περίοδο.
Ο Λι Κάι, ένας ενεργειακός αξιωματούχος στο Dalad Banner, όπου βρίσκεται μέρος του μεγάλου ηλιακού τείχους, είπε στο κρατικό μέσο ενημέρωσης China Daily: «Όλα τα έργα επενδύονται από κρατικές εταιρείες και έτσι οι τοπικές κυβερνήσεις δεν χρειάζεται να κάνουν καμία επένδυση Συνολικά, μέχρι το 2030 θα δημιουργηθούν περίπου 50.000 ευκαιρίες εργασίας.
Τι ακολουθεί
Μέχρι το 2030, το ολοκληρωμένο ηλιακό μεγάλο τείχος θα παρέχει αρκετή ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές για να καλύψει το σύνολο των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας του Πεκίνου, υποστηρίζοντας παράλληλα τις γύρω περιοχές.
Δείτε ΦΩΤΟ ΕΔΩ
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σύλληψη 23χρονου για ναρκωτικά στον Πειραιά
- Διαδηλώσεις υπέρ του δεξιού Κερκ μέχρι και στη Νότια Κορέα, video
- Με μπλούζα για τον Όργουελ παρενέβη στη δεξιά συγκέντρωση του Λονδίνου ο Έλον Μασκ, video
- Τα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία από την κατανάλωση χουρμάδων!
- Η Sharon Osbourne σπάει τη σιωπή της για τον θάνατο του συζύγου της Ozzy, vid
- Νέα προβοκάτσια; Σειρήνες και απογειώσεις μαχητικών σε Πολωνία-Ρουμανία εξαιτίας «ρωσικής» απειλής, video
- ΒΙΝΤΕΟ Μητσοτάκη για την 24ωρη λειτουργία των ΜΜΜ
- Ο “Μανόλο “πέταξε” για τον τελικό του επί κοντώ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου! vid
- Γιατί πήγαν εκτάκτως Αμερικανοί αξιωματούχοι στο Αφγανιστάν;
- Ισπανός Youtuber ξετρελάθηκε με την φωνή της Άννας Βίσση, vid
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΟΔΗΓΗΣΗ

ΜΜΜ

ΣΠΙΤΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ

ΓΙΟΡΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΥΠΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
