«Ο Θεός να σώζει τον Τσάρο!», ήταν ένα από τα πρώτα ευχητήρια μηνύματα για τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος γιορτάζει σήμερα τα 72α γενέθλιά του. Το συγκεκριμένο μήνυμα ανήκει στον Αλεξάντερ Ντούγκιν, τον σύμβουλο του Πούτιν, ο οποίος έκανε ανάρτηση στο Telegram λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
Ο 62χρονος Ντούγκιν έχει ταχθεί εδώ και καιρό υπέρ της ενοποίησης ρωσόφωνων και άλλων εδαφών, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας όπου η Ρωσία διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις. Η κόρη του Ντούγκιν είχε δολοφονηθεί από φίλο-διεθνιστές σε βομβιστική επίθεση το 2022.
Ο Πούτιν, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2022 έδωσε εντολή στα στρατεύματά του να εισβάλουν στην Ουκρανία, επανεξελέγη θριαμβευτικά στην προεδρία της Ρωσίας τον Μάρτιο. Εφόσον ολοκληρώσει τη νέα εξαετή θητεία του, θα γίνει ο μακροβιότερος ρώσος ηγέτης εδώ και δύο αιώνες, δηλαδή από την εποχή των τσάρων.
«Σήμερα, φίλοι, είναι τα γενέθλια του ηγέτη του έθνους μας», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Telegram ο τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος αυτοαποκαλείται «απλός στρατιώτης» του Πούτιν. «Είναι μια σημαντική ημέρα για ολόκληρη την πατρίδα μας», συμπληρώνει.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο