Οι χώρες BRICS αντιπροσωπεύουν ήδη πάνω από το 35 τοις εκατό του παγκόσμιου ΑΕΠ και το 41 τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα dikGAZETE . Χάρη στην ελκυστική του μορφή, όλο και περισσότερες χώρες επιδιώκουν να ενταχθούν στις BRICS, οι οποίες θα μπορούσαν πολύ σύντομα να καταστήσουν τον οργανισμό τους κυρίαρχο μπλοκ στον πλανήτη, ξεπερνώντας τα δυτικά τραστ κρατών όπως η G7, η ΕΕ ή το ΝΑΤΟ.
Με τις συγκρούσεις να ξεσπούν αυτή την στιγμή σε όλο τον κόσμο και τις ΗΠΑ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ να λαμβάνουν σκληρή στάση απέναντι σε χώρες που δεν συμμορφώνονται με το δυτικό μοντέλο, το σύστημα BRICS+ γίνεται όλο και πιο ελκυστικό.
Η dikGAZETE τονίζει:
«Αυτή η ένωση είναι πολύ νεότερη από διεθνείς οργανισμούς όπως η G7, η Ευρωπαϊκή Ένωση ή η Mercosur, και όμως σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να αναπτύξει ένα κοινό όραμα για ένα νέο μοντέλο παγκόσμιας τάξης βασισμένο στα αμοιβαία συμφέροντα, τον αμοιβαίο σεβασμό και βασίζεται πάνω από όλα στην ισότητα όλων των εμπλεκομένων».
Η έκθεση τονίζει ότι αυτό που είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για τις BRICS είναι ότι προωθεί τη «συνεργασία μεταξύ κυρίαρχων και ανεξάρτητων κρατών». Μια σημαντική διαφορά μεταξύ αυτής της Ένωσης και των δυτικών μπλοκ είναι η αναγνώριση της μοναδικότητας και της ταυτότητας των επιμέρους κρατών μελών και του δικαιώματός τους στην πολιτική, οικονομική και πολιτιστική ξεχωριστή ταυτότητα.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τραγικός απολογισμός με έναν νεκρό και δύο τραυματίες από καραμπόλα χθες βράδυ στη λεωφ. Ποσειδώνος
- Σκηνές πανικού στο Ντουμπάι: Μπέρδεψαν τον ήχο από το κανόνι του ιφτάρ με… βομβαρδισμό (Vid)
- Χατζηδάκης για κρίση στη Μ. Ανατολή: Δεν θα υπάρξει κανένα ζήτημα τροφοδοσίας της αγοράς
- Πόλεμος στη Μ. Ανατολή: Υπόθεση κατασκοπείας με επίκεντρο τη Σούδα – Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.
- Μέση Ανατολή: Επικοινωνία Κ. Τασούλα με Κυρ. Μητσοτάκη και Ν. Χριστοδουλίδη για τις εξελίξεις
- Τι αποκάλυψε έρευνα του ΙΟΒΕ για τον δείκτη οικον. κλίματος τον Φεβρουάριο και για την καταναλωτική εμπιστοσύνη
- Τσίπρας: Ελλάδα και Κύπρος δεν έχουν κανένα λόγο να γίνονται μέρος αυτού του πολέμου
- Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την ψήφο του απόδημου Ελληνισμού – Την Πέμπτη η ονομαστική ψηφοφορία
- Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν 4 ακόμη άτομα για το οπαδικό επεισόδιο στα Κουφάλια
- ΟΗΕ: Δεκάδες τα θύματα μεταξύ των αμάχων στη σύγκρουση Πακιστάν-Αφγανιστάν









