Οι αυτόματοι πωλητές… κατοικίδιων αυτοεξυπηρέτησης προκαλούν οργή στην Κίνα(vid)

Φωτογραφίες και βίντεο από μη επανδρωμένα μηχανήματα αυτόματης πώλησης που πωλούν ζωντανά ζώα όπως γάτες, μικρά σκυλιά και τρωκτικά που είναι εγκατεστημένα σε διάφορες κινεζικές πόλεις έχουν γίνει viral και προκαλούν οργή στο ευρύ κοινό.

Οι σημαντικές τεχνολογικές εξελίξεις της τελευταίας δεκαετίας έχουν δημιουργήσει μια ταχέως αναπτυσσόμενη «μη επανδρωμένη οικονομία» που συνεχίζει να εξαπλώνεται σχεδόν σε όλους τους τομείς της παγκόσμιας οικονομίας. Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες βιομηχανίες που δεν είναι συμβατές με μη επανδρωμένες συσκευές αυτοεξυπηρέτησης. Ο τομέας της πώλησης κατοικίδιων ζώων μέχρι στιγμής θεωρείται ασυμβίβαστος, αλλά τα πράγματα είναι προφανώς πολύ διαφορετικά στην Κίνα, καθώς όλο και περισσότερα μη επανδρωμένα μηχανήματα αυτόματης πώλησης που πωλούν ζωντανά κατοικίδια εντοπίζονται σε όλη τη χώρα. Ένα τέτοιο βίντεο που δείχνει ένα μηχάνημα αυτόματης πώλησης κατοικίδιων σε μια πολυσύχναστη περιοχή του Πεκίνου έγινε πρόσφατα viral στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πυροδοτώντας μια έντονη συζήτηση γύρω από την ηθική αυτού του αμφιλεγόμενου επιχειρηματικού μοντέλου.

Το viral βίντεο έδειξε γάτες να κοιμούνται σε μικρά διαμερίσματα που μόλις ήταν αρκετά μεγάλα ώστε να μπορούν να γυρίσουν μέσα, με μόνο μια διαφανή πόρτα για να τους αποσπά την προσοχή από τα κλειστοφοβικά κλουβιά τους. Το μηχάνημα αυτόματης πώλησης φέρεται να διαφημίστηκε ως το πρώτο στην Κίνα που πούλησε ζωντανά κατοικίδια, αλλά αρκετοί χρήστες του Διαδικτύου επεσήμαναν ότι είχαν δει παρόμοιες εκθέσεις σε διάφορες άλλες κινεζικές πόλεις. Αυτό επιβεβαιώθηκε αργότερα από δημοσιεύματα ειδήσεων που έδειχναν άλλα μηχανήματα αυτόματης πώλησης κατοικίδιων ζώων, καθώς και διαδικτυακές διαφημίσεις από εταιρείες που τα παράγουν.

Παρόλο που τα ζώα που εμφανίζονται στο viral βίντεο δεν φαινόταν ταλαιπωρημένα ή άρρωστα, αρκετά σχόλια στο Weibo ανέφεραν άρρωστα ζώα και ακόμη και μερικά που είχαν πεθάνει στα μικρά κλουβιά τους λόγω έλλειψης κατάλληλης φροντίδας.

«Η εκπαίδευση που έλαβα από παιδί είναι να είσαι ευγενικός άνθρωπος, αν δεν μπορείς να το κάνεις, δεν πρέπει να έχεις στοιχειώδη συνείδηση. Μπορούν πραγματικά αυτά τα δείγματα με το ίδιο σώμα με εμένα να ονομαστούν ανθρώπινα όντα;» ρώτησε ένα άτομο στο Weibo.

«Αυτή η γη δεν έχει βασικό σεβασμό για τη ζωή!» έγραψε κάποιος άλλος.

Αυτή δεν είναι η πρώτη εκδήλωση σκληρότητας των ζώων που θέτει το ερώτημα «Ποιος το ενέκρινε;» Άλλωστε, αυτή είναι η ίδια χώρα που μας έφερε « ζωντανά μπρελόκ » με μικρά ψάρια και χελώνες εγκλωβισμένα σε πλαστικά δοχεία, τεχνητά βαμμένους βατράχους και βαμμένους νεοσσούς .

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί