Στην ομιλία του, που εκφώνησε μέσω βιντεοσύνδεσης, ενώπιον της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Παλαιστίνιος ηγέτης κάλεσε εκ νέου τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες να «συγκαλέσει μια διεθνή σύνοδο για την ειρήνη».
Ωστόσο, συνόδευσε αυτό το αίτημα με μιας μορφής τελεσίγραφο: Το Ισραήλ «έχει έναν χρόνο προκειμένου να αποσυρθεί από τα παλαιστινιακά εδάφη που κατέλαβε το 1967, περιλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ».
«Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου στην οριοθέτηση των συνόρων και να επιλύσουμε όλα τα ζητήματα που συνδέονται με το τελικό καθεστώς» των δύο μελλοντικών κρατών, του ισραηλινού και του παλαιστινιακού, τόνισε.
«Εάν αυτό δεν επιτευχθεί, για ποιο λόγο να διατηρηθεί η αναγνώριση του Ισραήλ στη βάση των συνόρων του 1967;», είπε ο Αμπάς.
Επιπλέον, ανέφερε πως η Παλαιστινιακή Αρχή θα προσφύγει σε έναν χρόνο στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την «νομιμότητα της κατοχής των εδαφών του παλαιστινιακού κράτους».
«Δείχνει μία ακόμη φορά ότι δεν αντιπροσωπεύει πλέον τίποτα», αντέδρασε από την πλευρά του ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ Γκιλάντ Ερντάν. «Αυτοί που στηρίζουν πραγματικά την ειρήνη και τις διαπραγματεύσεις δεν κραδαίνουν παραληρηματικές απειλές και τελεσίγραφα από το βήμα του ΟΗΕ», τόνισε.
(photo: unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δίχως τέλος το δράμα των Παλαιστίνιων: Άρον άρον εγκαταλείπουν την πόλη της Γάζας
- Ξεκινά «μάχη»! Ο Τραμπ χαρακτήρισε «τρομοκρατική οργάνωση» το κίνημα «Antifa»
- Το παραδέχθηκε και Πολωνός Υπουργός: «Πύραυλος F-16, όχι ρωσικό drone, έπληξε σπίτι»
- Ο Σουηδός που χορεύει “Στης Πάργας τον ανήφορο” και απορεί με τα ελληνικά διόδια! vid
- Απίθανος Τζόκοβιτς: Εντυπωσιάστηκε από Ελληνίδα που του μίλησε σέρβικα! vid
- Απόλυτο «χαστούκι» στη διεθνιστική Ε.Ε.: «Δεν έχετε καμία θέση στις συνομιλίες για την Ουκρανία», video
- Ανήμποροι να σταματήσουν την Ρωσία υπό τις παρούσες συνθήκες! Τι συμβαίνει στην Αίγυπτο
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα