Ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) ομοσπονδιακός υπουργός Εσωτερικών Xορστ Ζέεχοφερ φοβάται εκ νέου αύξηση του αριθμού των αιτούντων άσυλο:
«Θα ζήσουμε ένα δεύτερο 2015 εάν δεν βοηθήσουμε τα κράτη στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντιμετωπίσουν αυτές τις ροές», δήλωσε ο Ζέεχοφερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Bild”, η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη αύριο Παρασκευή.
«Η προσφυγική / μεταναστευτική πίεση στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πολύ μεγάλη. Γύρω μας βλέπουμε πολλές συγκρούσεις, οι οποίες προκαλούν την φυγή πολλών ανθρώπων», επισήμανε ο Γερμανός Χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός ο οποίος επέκρινε το γεγονός ότι «γύρω από αυτό το θέμα υπάρχει στασιμότητα τα τελευταία χρόνια. Αυτή τη στιγμή διεξάγουμε εντατικές συζητήσεις και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ελπίζω ότι η πρότασή της για ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα ασύλου θα μας πάει μπροστά» πρόσθεσε ο Ζέεχοφερ.
Οι χώρες της ΕΕ προσπαθούν εδώ και χρόνια να μεταρρυθμίσουν το κοινό Σύστημα Ασύλου. Επίμαχο είναι το θέμα της κατανομής όσων ζητούν προστασία. Ο Χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός συμμετέχει εδώ και ένα χρόνο ενεργά στη σχετική συζήτηση και τελευταία με δικές του προτάσεις για τη μεταρρύθμιση. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες –η οποία πρέπει να προτείνει τους ευρωπαϊκούς κανόνες– επεξεργάζεται αυτόν τον καιρό και η ίδια ένα προσχέδιο το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί τον Μάρτιο.
Πηγή: dpa
photo:pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο
- Μητσοτάκης για συμφωνία με Chevron: «Μεγάλη επιτυχία της πατρίδας μας»
- Η υπέρκομψη Μελάνια παρέδωσε μαθήματα στυλ και στο Ηνωμένο Βασίλειο – Δείτε βίντεο
- Μητσοτάκης: Αυτό είπε για την αντιμετώπιση της ακρίβειας
- Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα εισαγωγής καταρτιζόμενων στις Δημόσιες ΣΑΕΚ
- Γροιλανδία: Η Δανία δεν προσκάλεσε τις ΗΠΑ στα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια στην περιοχή
- Lahaina Noon: Ένα μοναδικό φαινόμενο στη Χαβάη που “σβήνει” τις σκιές δύο φορές τον χρόνο, vid
- Ραγδαίες εξελίξεις για την ΑΟΖ: Τι αποφάσισαν Ελλάδα και Λιβύη