Το λιμενικό της Ιαπωνίας διέσωσε χθες Παρασκευή δεύτερο επιζώντα από το Gulf Livestock 1. Το πλοίο είχε 43μελές πλήρωμα και μετέφερε 5.800 αγελάδες από τη Νέα Ζηλανδία σε κινεζικό λιμάνι όταν έπεσε σε τρικυμία η οποία προκλήθηκε από τον τυφώνα Μαϊσάκ. Εξέπεμψε σήμα κινδύνου τη νύκτα της Τρίτης προς την Τετάρτη, ενώ βρισκόταν σε απόσταση περίπου 185 χιλιομέτρων από το νησί Αμάμι Οσίμα, στη νοτιοδυτική Ιαπωνία.
Ένας νέος τυφώνας, ακόμη πιο ισχυρός, ο Χάισεν, αναμένεται να πλήξει σήμερα την Ιαπωνία, με ανέμους που θα πνέουν με ταχύτητα 290 χιλιομέτρων την ώρα.
«Επαναλάβαμε τις επιχειρήσεις αναζήτησης σήμερα το πρωί με τη βοήθεια ενός αεροπλάνου», δήλωσε αξιωματούχος του λιμενικού. «Όμως εξαιτίας των μεγάλων κυμάτων δεν μπορούμε να στείλουμε στο σημείο πλοία», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την τύχη των 40 μελών του πληρώματος του Gulf Livestock 1 τα οποία εξακολουθούν να αγνοούνται.
Ένας πρώτος επιζών εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ χθες ανασύρθηκε από τη θάλασσα το πτώμα ενός άλλου ναύτη. Το πλήρωμα αποτελούνταν από 39 Φιλιππινέζους, δύο Νεοζηλανδούς και δύο Αυστραλούς.
Ο τυφώνας Χάισεν πλησίαζε σήμερα στην Οκινάουα, στο νότιο τμήμα της Ιαπωνίας, και στη συνέχεια αναμένεται να κατευθυνθεί προς το νησί Κιουσού. Η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους κατοίκους να παραμείνουν σε ασφαλή μέρη.
photo unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρωσικά περιουσιακά στοιχεία: Αυτό θα γίνει από εδώ και πέρα σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση
- Ο Κων. Τασούλας παρέστη στον εορτασμό των 157 χρόνων από την ίδρυση της Προεδρικής Φρουράς
- Απίστευτο συμβάν! Γυναίκα μπήκε στο χειρουργείο για να αφαιρέσει όγκο αλλά ανακάλυψε ότι ήταν… έγκυος
- Μήνυμα Μεντβέντεφ: «Πόσο ακόμα θα το ανέχεσαι αυτό, Αμερική;»
- Η Τζέιμι Λι Κέρτις για τα σχέδιά της να αποσυρθεί από την υποκρτική: «Βρίσκομαι στο τέλος της καριέρας μου»
- Λάρισα: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες – Τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας
- Νέα Ιωνία: Οικιακή βοηθός ξάφριζε ηλικιωμένους – Έκλεψε κοσμήματα μεγάλης αξίας από σπίτι που εργαζόταν
- Τουρκικής ιδιοκτησίας φορτηγό πλοίο φέρεται να επλήγη από πυραυλική επίθεση σε λιμάνι της Οδησσού
- Ο πιθανός στόχος του Ζελένσκι αυτή την στιγμή
- Μάλτα: Δεκάδες αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στην ξηρά μετά από ναυάγιο









