Ο αμερικανός εκλεγμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσέφερε στη Ρεπουμπλικανή βουλεύτρια Ελίζ Στεφάνικ το αξίωμα της πρεσβεύτριας των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.
Η κυρία Στεφάνικ, ηλικίας σαράντα ετών, η οποία εκλέγεται στη Νέα Υόρκη και είναι σήμερα τέταρτη τη τάξει στην ιεραρχία της κοινοβουλευτικής ομάδας του GOP στην κάτω Βουλή, χαρακτηρίζεται απόλυτα πιστή σύμμαχος του κ. Τραμπ τα τελευταία χρόνια και θεωρείτο πως βρισκόταν ήδη υπό εξέταση για το αξίωμα, ισότιμο με υπουργικό θώκο στην αμερικανική κυβέρνηση.
«Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τραμπ θα αρχίσει να λαμβάνει αποφάσεις για το ποιος θα υπηρετήσει στη δεύτερη κυβέρνησή του σύντομα. Οι αποφάσεις αυτές θα ανακοινωθούν όταν γίνουν», ανέφερε η Κάρολαϊν Λίβιτ, εκπρόσωπος του κ. Τραμπ, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χωρίς να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει την πληροφορία του τηλεοπτικού δικτύου.
Δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με την κυρία Στεφάνικ άμεσα.
Ο κ. Τραμπ ανέφερε προχθές Σάββατο ότι η πρώην αντίπαλός του στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Νίκι Χέιλι και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δεν συμπεριληφθούν στη νέα κυβέρνησή του.
Η κυρία Χέιλι, πρεσβεύτρια των ΗΠΑ στον ΟΗΕ στην προηγούμενη θητεία του Ρεπουμπλικάνου στην προεδρία (2017-2021), εντέλει τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Τραμπ για τον Λευκό Οίκο, παρά τη σκληρή σύγκρουσή τους όταν διεκδικούσε το χρίσμα της παράταξης ώστε να είναι αυτή η υποψήφια για την προεδρία.
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αρχίσει συζητήσεις και συναντήσεις με δυνητικούς υποψήφιους για διάφορες θέσεις στην κυβέρνησή του και στον κρατικό μηχανισμό ενόψει της ορκωμοσίας του την 20ή Ιανουαρίου 2025.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ – ΜΠΕ / EPA -EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κορίτσι εξασκείται στο Wing Chun Fist τόσο γρήγορα που δεν βλέπεις τα χέρια! vid
- Η ΕΣΗΕΜ-Θ αποχαιρετά τον Σταύρο Πετρακόπουλο, μια ξεχωριστή προσωπικότητα στην αθλητική δημοσιογραφία
- Καράκας: Πανικόβλητοι πολίτες προσπαθούν να εγκαταλείψουν την πόλη, vid
- Κ. Λουπασάκης – καθηγητής ΕΜΠ: Στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε τα ρέματα σαν χαμένο χώρο
- Νίκος Ανδρουλάκης: «Το 2026 είναι ένα ακόμα βήμα για την πολιτική αλλαγή»
- Χανιά: 36χρονος τραυμάτισε τον 38χρονο αδερφό του πυροβολώντας τον με καραμπίνα
- Όταν η γιορτή καταλήγει σε τραγωδία… Ρεβεγιόν σε όλο τον κόσμο, που αμαυρώθηκαν από πολύνεκρα περιστατικά
- ΠΟΞ: Κοινωνική πρωτοβουλία «Διακοπές για όλη την οικογένεια» με 50 δωρεάν πακέτα διακοπών
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Tα 20 από τα 27 αιτήματα των παραγωγών είτε έχουν ικανοποιηθεί είτε βρίσκονται σε φάση υλοποίησης
- Ο πρόεδρος της Κολομβίας ζητά την «άμεση» σύγκληση του ΟΗΕ μετά την επίθεση κατά της Βενεζουέλας









