δήλωσαν δύο πηγές ενήμερες για το ζήτημα αυτό, ενώ θα πρόκειται για τον πιο υψηλόβαθμο Ρώσο αξιωματούχο που επισκέπτεται τις ΗΠΑ μετά το 2022.
Ο Κίριλ Ντμίτριεφ, ο επικεφαλής του κρατικού επενδυτικού ταμείου της Ρωσίας, ο οποίος διορίστηκε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ειδικός απεσταλμένος διεθνούς οικονομικής συνεργασίας και επενδύσεων, θα συναντηθεί με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ, δήλωσε μία πηγή, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Άλλη πηγή δήλωσε ότι ο Ντμίτριεφ θα συναντηθεί με τον Γουίτκοφ σήμερα.
Μεταδίδοντας προηγουμένως την είδηση για τη συνάντησή τους, το CNN ανέφερε ότι ο Ντμίτριεφ και ο Γουίτκοφ θα έχουν συνομιλίες για την ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών καθώς επιδιώκουν να τερματίσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία.
«Ίσως. Η αντίσταση στον διάλογο ΗΠΑ-Ρωσίας είναι πραγματική –-υπαγορεύεται από εδραιωμένα συμφέροντα και παλιά αφηγήματα», απάντησε στο δημοσίευμα του CNN ο Ντμίτριεφ σε ανάρτησή του στο X.
«Μήπως όμως οι βελτιωμένες σχέσεις είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται ο κόσμος για διαρκή παγκόσμια ασφάλεια και ειρήνη», διερωτήθηκε.
Ο Λευκός Οίκος και το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής. Η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον επίσης δεν έχει απαντήσει ως τώρα σε αίτημα να σχολιάσει σχετικά.
Η επίσκεψη του Ντμίτριεφ γίνεται καθώς ο Τραμπ επιδιώκει να συναντηθεί σύντομα με τον Πούτιν για να εργαστούν για την επιδιόρθωση των κατεστραμμένων σχέσεων των δύο χωρών και ύστερα από τις πρόσφατες τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν οι δύο ηγέτες, που επίσης επικεντρώθηκαν στην επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.
Καθώς ο Ντμίτριεφ εξακολουθεί να υπόκειται στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ στη Ρωσία, η κυβέρνηση Τραμπ, μετέδωσε το CNN, τις ήρε προσωρινά για την επίσκεψή του στη χώρα.
Ο Ντμίτριεφ, ο οποίος θεωρείται ότι γνωρίζει καλύτερα τις ΗΠΑ από οποιονδήποτε άλλον στη ρωσική ελίτ, δήλωσε εξάλλου νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι οι δύο χώρες έχουν ήδη αρχίσει να συνομιλούν για ένα κοινό σχέδιο σπάνιων γαιών, ανάμεσα σε άλλες συμφωνίες.
Ο Πούτιν άφησε επίσης να εννοηθεί τον Φεβρουάριο ότι οι ΗΠΑ μπορεί να ενδιαφέρονται να εξετάσουν την περίπτωση κοινών ερευνών για τα κοιτάσματα στη Ρωσία. Η Ρωσία έχει τα πέμπτα μεγαλύτερα αποθέματα στον κόσμο ορυκτών που χρησιμοποιούνται στα λέιζερ και τον στρατιωτικό εξοπλισμό.
Η Ρωσία επιδιώκει να προσελκύσει επενδυτές για να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής της στην Αρκτική, δήλωσε επίσης ο Ντμίτριεφ την περασμένη εβδομάδα. Ο Πούτιν θέλει να αυξηθεί το εμπόριο από τη διαδρομή της Βόρειας Θάλασσας μέσω των υδάτων της Αρκτικής, καθώς η Ρωσία μετατοπίζει το εμπόριό της προς την Ασία και μακριά από την Ευρώπη λόγω των δυτικών κυρώσεων.
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στη Βουλή το ν/σ για αγορά της 4ης φρεγάτας FDI
- Σαν σήμερα 18 Σεπτεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- “Είσαι τόσο όμορφη!” – Ο Ντόναλντ Τραμπ ενθουσιάστηκε με την Κέιτ Μίντλετον, vid
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Σεπτεμβρίου
- Γάζα: Η Διεθνής Αμνηστία ζητεί να τερματιστεί η υποστήριξη κρατών και εταιρειών στο «σύστημα απαρτχάιντ» και στη «γενοκτονία»
- Γάζα: Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα αποφανθεί εκ νέου για σχέδιο που αφορά την κατάσταση στην περιοχή
- Ακόμα ένα δυστύχημα με νεκρό και τρεις τραυματίες στην Αθήνα
- Προελάσεις σε όλα τα μέτωπα για τους Ρώσους! Τι είπε ο Γκεράσιμοφ
- ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη: «Πρέπει να αποτελέσει πολιτικά παρελθόν»
- «Έκοψαν» εκπομπή κορυφαίου διεθνιστή παρουσιαστή μετά από σχόλια για τον Κερκ, video
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΓΙΟΡΤΗ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΟΠΕΚΕΠΕ

ΑΚΙΝΗΤΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΡΓΙΑ

ΕΟΠΥΥ

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΠΑΤΡΑ

ΜΕΤΕΩΡΑ
