Ο Μπάιντεν χρησιμοποίησε σκιώδη λογαριασμό email για να ανταλλάξει μηνύματα με τον επιχειρηματικό συνεργάτη του Χάντερ;

Όπως μεταδίδει η New York Post:

Για σχεδόν μια δεκαετία, ο Τζο Μπάιντεν χρησιμοποιούσε πολλαπλά ψευδώνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να στείλει εκατοντάδες μηνύματα στον πρώην συνεργάτη του γιου του Χάντερ, αποκάλυψε την Τρίτη μια επιτροπή της Βουλής υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών που ηγείται της έρευνας για την παραπομπή του προέδρου.

Το αρχείο καταγραφής 11 σελίδων των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φέρεται να έστειλε και έλαβε ο Τζο Μπάιντεν μεταξύ 2010 και 2019, ελήφθη από την Επιτροπή (House Ways and Means Committee) μέσω μεταδεδομένων που παρείχαν οι καταγγέλλοντες της IRS, Gary Shapley και Joseph Ziegler.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εννέα ετών, ο Τζο Μπάιντεν χρησιμοποίησε ψευδώνυμα, όπως «robinware456», «JRBware» και «RobertLPeters», για να αλληλογραφεί με τον γιο του, άλλα μέλη της οικογένειάς του, αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και τον πρώην επιχειρηματικό συνεργάτη του Χάντερ, Έρικ Σβερίν, σύμφωνα με την επιτροπή .

Συνολικά, ο Τζο Μπάιντεν, έστειλε ή γνώριζε 327 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον Schwerin.


Από αυτά τα email, τα 54 ήταν αποκλειστικά μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Σβερίν, τον οποίο η επιτροπή κατηγορεί ως αρχιτέκτονα των «διάφορων εταιρειών κέλυφος της οικογένειας Μπάιντεν που ξεπλένουν χρήματα σε όλο τον κόσμο».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τρόπων και Μέσων της Βουλής, Τζέισον Σμιθ (R-Mo.) σημείωσε ότι αρκετά από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ανταλλάχτηκαν σε περιόδους που ο τότε αντιπρόεδρος Μπάιντεν ταξίδευε στην Ουκρανία.


«Ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν φαίνεται ότι αντιμετώπισε το Air Force 2 σαν ένα εταιρικό τζετ, που ταξιδεύει στην Ουκρανία και το Μεξικό, για να προωθήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα του Χάντερ Μπάιντεν», είπε ο Σμιθ σε δήλωση. «Τα στοιχεία από τα σημερινά έγγραφα δείχνουν ακριβώς την εποχή διεθνών ταξιδιών όπως αυτά στην Ουκρανία, ο Τζο Μπάιντεν έστελνε email στον γιο του και στον επιχειρηματικό συνεργάτη του γιου του από ιδιωτικούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα, ενώ ήταν Αντιπρόεδρος».

Πριν από μια επίσκεψη στην Ουκρανία τον Ιούνιο του 2014, ο Τζο Μπάιντεν και ο Σβερίν είχαν ανταλλάξει μόνο πέντε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, διαπίστωσε η επιτροπή, αλλά μετά το ταξίδι, ο Τζο Μπάιντεν και ο Σβερίν έστειλαν email 27 φορές.


Η αποκάλυψη της Επιτροπής (House Ways and Means Committee), έρχεται αφότου η Εθνική Διοίκηση Αρχείων  (National Archives and Records Administration), αναγνώρισε νωρίτερα φέτος ότι έχει στην κατοχή της email έως και 82.000 σελίδων, ηλεκτρονικά αρχεία και έγγραφα που πιθανώς δείχνουν τον Τζο Μπάιντεν να χρησιμοποιεί ψευδώνυμο κατά τη διάρκεια της αντιπροεδρίας του. συμπεριλαμβανομένων των email που σχετίζονται με τους λογαριασμούς των Robin Ware, Robert L. Peters και JRB Ware.

Δεν είναι σαφές ποια θέματα καλύπτονται στα περισσότερα από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ποιος άλλος περιλαμβάνεται στα μηνύματα.

(με πληροφορίες από New York Post / photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-BLOOMBERG POOL)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί