Ο Μεντβέντεφ…θυμάται το 2008: Να προσαρτήσουμε Ν. Οσετία και Αμπχαζία

Και κοιτά προς Γεωργία...

Ο ρώσος πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, νυν αντιπρόεδρος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αναφέρει σε άρθρο που δημοσιεύεται σήμερα πως η Μόσχα μπορεί να προχωρήσει στην προσάρτηση της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας, πρώην επαρχιών της Γεωργίας που έχουν αποσχιστεί.

«Η ιδέα της ένταξης στη Ρωσία συνεχίζει να είναι δημοφιλής στην Αμπχαζία και στη Νότια Οσετία», τονίζει στο άρθρο που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Αργκουμέντι ι Φάκτι.

«Θα μπορούσε κάλλιστα να εφαρμοστεί αν υπάρχουν καλοί λόγοι γι’ αυτό», προσθέτει.

Ενώ οι ρωσικές σχέσεις με τη Γεωργία έχουν βελτιωθεί από τότε που η Τιφλίδα και η Μόσχα πολέμησαν έναν σύντομο αλλά αιματηρό πόλεμο το 2008 για τις αποσχισθείσες περιοχές της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας, ο Μεντβέντεφ είπε ότι η Μόσχα δεν θα δίσταζε να δράσει εάν οι ανησυχίες σχετικά με πιθανή ένταξη στο ΝΑΤΟ πλησιάσουν στο να γίνουν πραγματικότητα.

«Δεν θα περιμένουμε εάν οι ανησυχίες μας έρθουν πιο κοντά στην πραγματικότητα», είπε ο Μεντβέντεφ στο άρθρο, αναφερόμενος σε πιθανή προσάρτηση.

Γεωργιανοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι έχουν δεσμευτεί να ενταχθούν στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, θεωρώντας ότι είναι ένας τρόπος για τη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας τους.

(απεμπε-EPA-Sputnik pool photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί