Όπως μεταδίδεται, ο επικεφαλής των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Φρίντριχ Μερτς, ο οποίος είναι φαβορί να γίνει ο νέος καγκελάριος της χώρας, έφτασε σήμερα στο Κίεβο.
«Θέλουμε να τελειώσει το συντομότερο δυνατό αυτός ο φρικτός πόλεμος και να αποκατασταθεί η ειρήνη στην Ευρώπη», δήλωσε ο Μερτς κατά την άφιξή του στην ουκρανική πρωτεύουσα, ενώ πρόσθεσε ότι θέλει να διαβεβαιώσει τις αρχές της χώρας για την στήριξη του κόμματός του.
Ο Μερτς έχει διατηρήσει έναν πιο αυστηρό τόνο έναντι της Ρωσίας από τον Σοσιαλδημοκράτη καγκελάριο Όλαφ Σολτς, επισημαίνοντας ότι η Γερμανία θα πρέπει να δώσει στην Ουκρανία μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους κρουζ Taurus, τους οποίους το Κίεβο ζητεί εδώ και καιρό, αν το Κρεμλίνο δεν σταματήσει να βομβαρδίζει μη στρατιωτικές υποδομές.
«Μόνο αν η Ουκρανία είναι ισχυρή, ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ) Πούτιν θα είναι έτοιμος να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις», εκτίμησε ο Μερτς. «Αν η στήριξή μας προς την Ουκρανία μειωθεί, τότε αυτός ο πόλεμος θα διαρκέσει περισσότερο. Αν η στήριξή μας προς την Ουκρανία είναι σταθερή, τότε αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει πιο γρήγορα», ισχυρίστηκε.
Η επίσκεψη του Μερτς στην Ουκρανία πραγματοποιείται μία εβδομάδα μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Γερμανού καγκελαρίου στο Κίεβο, την πρώτη εδώ και δύο χρόνια.
Είχε προγραμματιστεί εδώ και καιρό.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εισαγγελέας Αρείου Πάγου για Τέμπη: Δεν υπάρχει αίτημα εκταφής
- Όταν ο ήλιος μεταμορφώνεται σε μια πύρινη ημισέληνο – Το εντυπωσιακό timelapse βίντεο της έκλειψης
- Τι κατέγραψαν στον ήλιο για πρώτη φορά οι Ρώσοι επιστήμονες; ΒΙΝΤΕΟ
- Αντιπαράθεση για τον “Άνθρωπο των Πετραλώνων”: Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας κατά του ΑΠΘ
- Κυβερνοεπιθέσεις σε αεροδρόμια: Η Κομισιόν καλεί τα κράτη-μέλη να εφαρμόσουν τη νέα ευρωπαϊκή οδηγία κυβερνοασφάλειας
- Το νέο κινηματογραφικό «βασίλειο» του Netflix στο Fort Monmouth του Νιου Τζέρσεϊ – Δείτε βίντεο
- Θεσσαλονίκη: 36χρονος παρενόχλησε σεξουαλικά και απείλησε τέσσερα ανήλικα σε δημοτικό σχολείο
- Οι εικόνες με τους διεθνιστές που προκάλεσαν οργή: «Τι πάει λάθος μαζί σας;» – ΒΙΝΤΕΟ
- Πάτρα: Ελεύθεροι με όρους αφέθηκαν οι τρεις ανήλικοι που κατηγορούνται για την επίθεση σε 15χρονο
- Ρωσία και Ιράν θα υπογράψουν συμφωνία για την πυρηνική ενέργεια
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΔΑΝΕΙΑ

ΔΥΠΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ


ΚΑΙΡΟΣ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΓΙΟΡΤΗ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
