Ο Χάφταρ ανακοίνωσε ότι “αναλαμβάνει με τον στρατό τη διακυβέρνηση της χώρας”

Αραβικά ΜΜΕ μεταδίδουν πληροφορίες περί “πραξικοπήματος” στην Λιβύη, με αφορμή διάγγελμα του στρατηγού Χάφταρ, με το οποίο ανακοίνωσε την ακύρωση της συμφωνίας του ΟΗΕ από το 2015 με στόχο να τεραμτιστεί ο εμφύλιος πόλεμος. Ο Χάφταρ ανακοίνωσε ότι οι ΕΔ, αναλαμβάνουν την διακυβέρνηση της Λιβύης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο στρατός ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις […]

Αραβικά ΜΜΕ μεταδίδουν πληροφορίες περί “πραξικοπήματος” στην Λιβύη, με αφορμή διάγγελμα του στρατηγού Χάφταρ, με το οποίο ανακοίνωσε την ακύρωση της συμφωνίας του ΟΗΕ από το 2015 με στόχο να τεραμτιστεί ο εμφύλιος πόλεμος.

Ο Χάφταρ ανακοίνωσε ότι οι ΕΔ, αναλαμβάνουν την διακυβέρνηση της Λιβύης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο στρατός ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις πολιτών που ζητούσαν την ακύρωση της πολιτικής συμφωνίας, η οποία υπογράφηκε το 2015. Σύμφωνα με τον Χάφταρ, η συμφωνία, η οποία πλέον «παρελθόν», “κατέστρεψε τη Λιβύη”.

Ο στρατάρχης Χάφταρ είπε ακόμη ότι «θα εργαστεί για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την οικοδόμηση βιώσιμων πολιτικών κρατικών θεσμών σύμφωνα με τη βούληση και τις επιθυμίεςε του λαού, συνεχίζοντας παράλληλα τη διαδικασία απελευθέρωσης της χώρας».

militaire.gr / photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί