Ο άνθρωπος που μετέτρεψε τον νεκρό πατέρα του σε chatbot για να τον έχει στη ζωή του

Το 2016, ο Τζέιμς Βλάχος έλαβε μερικά τρομερά νέα καθώς ο πατέρας του διαγνώστηκε με καρκίνο σε τελικό στάδιο.

«Αγαπούσα τον μπαμπά μου, έχανα τον μπαμπά μου», λέει ο Τζέιμς, ο οποίος εδρεύει στο Όκλαντ της Καλιφόρνια.

Ήταν αποφασισμένος να αξιοποιήσει στο έπακρο τον χρόνο που είχε με τον πατέρα του. «Έκανα ένα έργο προφορικής ιστορίας μαζί του, όπου απλώς πέρασα ώρες, ώρες και ώρες μόνο ηχογραφώντας την ιστορία της ζωής του».

Αυτό συνέπεσε με μια εποχή που ο James άρχιζε να εξερευνά μια καριέρα στην τεχνητή νοημοσύνη, οπότε το έργο του σύντομα εξελίχθηκε.

«Σκέφτηκα, θεέ μου, τι θα γινόταν αν μπορούσα να φτιάξω κάτι διαδραστικό από αυτό;» λέει. «Να βρω έναν τρόπο να διατηρήσω πιο πλούσια τις αναμνήσεις του και κάποια αίσθηση της προσωπικότητάς του, που ήταν τόσο υπέροχη, για να την διατηρήσω γύρω μας».

Ο πατέρας του Τζέιμς, Τζον, πέθανε το 2017, αλλά όχι πριν ο Τζέιμς μετατρέψει αυτό που είχε ηχογραφήσει σε ένα chatbot με τεχνητή νοημοσύνη που μπορούσε να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τη ζωή του μπαμπά του – με τη φωνή του πατέρα του.


Ο Τζέιμς Βλάχος πέρασε ώρες καταγράφοντας τις αναμνήσεις του μπαμπά του Τζον.
Αυτή η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για την τεχνητή επαναφορά των ανθρώπων στη ζωή έχει διερευνηθεί εδώ και καιρό στην επιστημονική φαντασία, αλλά οι εξελίξεις στην τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης το έχουν καταστήσει πλέον εφικτό στην πραγματική ζωή. Το 2019, ο James μετέτρεψε το chatbot του σε μια εφαρμογή και επιχείρηση που ονομάζεται HereafterAI, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν το ίδιο για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Προσθέτει ότι ενώ το chatbot δεν αφαίρεσε τον πόνο του θανάτου του μπαμπά του, του δίνει περισσότερα από όσα θα είχε διαφορετικά.

Ενώ οι χρήστες του HearafterAI μπορούν να ανεβάζουν φωτογραφίες του αγαπημένου τους προσώπου, για να εμφανίζονται στην οθόνη του έξυπνου τηλεφώνου ή του υπολογιστή τους όταν χρησιμοποιούν την εφαρμογή, μια άλλη εταιρεία που μετατρέπει τους ανθρώπους σε chatbots AI προχωρά πολύ περισσότερο.

Το DeepBrain AI της Νότιας Κορέας δημιουργεί ένα avatar ενός ατόμου που βασίζεται σε βίντεο, τραβώντας ώρες βίντεο και ήχου για να καταγράψει το πρόσωπο, τη φωνή και τους τρόπους του.

«Κλωνοποιούμε την ομοιότητα του ατόμου στο 96,5% της ομοιότητας του αρχικού προσώπου», λέει ο Michael Jung, οικονομικός διευθυντής της DeepBrain. «Έτσι, ως επί το πλείστον η οικογένεια δεν αισθάνεται άβολα να μιλάει με το αποθανόν μέλος της οικογένειας, παρόλο που πρόκειται για avatar AI».

Η εταιρεία πιστεύει ότι μια τέτοια τεχνολογία μπορεί να είναι σημαντικό μέρος της ανάπτυξης μιας κουλτούρας κατά την οποία προετοιμαζόμαστε για τον θάνατό μας εκ των προτέρων, αφήνοντας οικογενειακές ιστορίες και αναμνήσεις ως μια μορφή «ζωντανής κληρονομιάς».

Ωστόσο, η διαδικασία δεν είναι φθηνή και οι χρήστες δεν μπορούν να δημιουργήσουν οι ίδιοι το avatar. Αντίθετα, πρέπει να πληρώσουν στην εταιρεία έως και 50.000 $ (39.000 £) για τη διαδικασία των γυρισμάτων και τη δημιουργία του avatar τους.

Παρά το υψηλό αυτό κόστος, ορισμένοι επενδυτές είναι σίγουροι ότι θα είναι δημοφιλές και η DeepBrain συγκέντρωσε 44 εκατομμύρια δολάρια στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης.


Ωστόσο, ο ψυχολόγος Laverne Antrobus λέει ότι πρέπει να δίνεται μεγάλη προσοχή όταν χρησιμοποιείται τέτοια «τεχνολογία θλίψης» σε περιόδους αυξημένων συναισθημάτων.

«Η ιδέα ότι μπορεί να έχετε την ευκαιρία να ακούσετε τη φωνή τους και να ακούσετε τα λόγια τους να λέγονται μέσω αυτών, μπορεί να είναι αρκετά αποκαρδιωτική».

Ο κ. Antrobus προσθέτει ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να βιάζονται να χρησιμοποιήσουν ένα chatbot ενός χαμένου αγαπημένου προσώπου. “Θα πρέπει να αισθάνεστε αρκετά σταθεροί πριν χρησιμοποιήσετε κάτι τέτοιο. Πάρτε τα πράγματα πολύ, πολύ αργά.”

«Έβλεπα περισσότερες από δύο δωδεκάδες εταιρείες και έπρεπε να τηλεφωνήσω σε κάθε μία από αυτές και να τους πω για την απώλειά μου», λέει η Eleanor Wood, 41 ετών, από το South Devon. Ο σύζυγός της Stephen πέθανε τον Μάρτιο του περασμένου έτους μετά από μια σοβαρή ασθένεια.

“Ορισμένες από τις εταιρείες ήταν εξαιρετικές και ειλικρινείς. Κάποιες ήταν εντελώς ανίκανες και σκληρές. Προκαλούσαν περισσότερο άγχος και συναισθηματική δυσφορία σε μια εποχή που ήμουν ήδη στη χαμηλότερη δυνατή συναισθηματική μου κατάσταση.”

Ωστόσο, ο κ. Antrobus προειδοποιεί ότι δεν υπάρχει υποκατάστατο για την ανθρώπινη υποστήριξη όταν πρόκειται για την υπέρβαση της θλίψης. «Δεν μπορώ να οραματιστώ ένα μέρος όπου η τεχνολογία θα αναλάβει τις πιο παραδοσιακές πτυχές του πένθους, που είναι το να νιώθεις κοντά με τους ανθρώπους, να νιώθεις φροντίδα και εκτίμηση».

photo: freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί