Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ επικύρωσαν τη «Συνθήκη Φιλίας και Συνεργασίας» με τη Ρωσία

Όπως αναμενόταν.

Τη συνθήκη φιλίας και βοήθειας με τη Ρωσία επικύρωσαν η Δημοκρατία του Ντονέτσκ και η Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, επιτρέποντας έτσι κι επίσημα να λάβουν στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας τους με την υπογραφή του σχετικού διατάγματος από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, το βράδυ της Δευτέρας.


Ανακοινώσεις που δημοσιοποιήθηκαν ταυτόχρονα την Τρίτη, γνωστοποιούν ότι το κοινοβούλιο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και το Συμβούλιο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ αποφάσισαν την επικύρωση της «Συνθήκης Φιλίας και Συνεργασίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία» που ψηφίστηκε ομόφωνα και από τις δύο συνελεύσεις.


Ο Ντένις Πουσίλιν, επικεφαλής του Ντονέτσκ, δήλωσε ότι το επόμενο βήμα μετά την επικύρωση της συμφωνίας συνεργασίας με τη Ρωσία θα είναι η δημιουργία διπλωματικών σχέσεων και η συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων.

Κατά το χτεσινό διάγγελμά του, ο πρόεδρος Πούτιν διαμήνυσε πως θεωρεί απαραίτητο να λάβει μια απόφαση που «έπρεπε να είχε ληφθεί εδώ και πολύ καιρό» και να αναγνωρίσω «αμέσως» και τα δύο ως κυρίαρχα κράτη.


Η κίνηση, είπε, έρχεται ως απάντηση στις πολυετείς μάχες στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο ανατολική Ουκρανία και στις προσπάθειες του Κιέβου να «σύρει ξένα κράτη σε σύγκρουση με τη χώρα μας» με τις προσπάθειες να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

(sputniknews – φωτο:video screenshot)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί