• Αρχική
  • Άρθρα
  • Νοσηλευτής βγήκε ΘΕΤΙΚΟΣ στον κορωνοϊό μία βδομάδα μετά το εμβόλιο της Pfizer!

Νοσηλευτής βγήκε ΘΕΤΙΚΟΣ στον κορωνοϊό μία βδομάδα μετά το εμβόλιο της Pfizer!

Γι' αυτό λένε να φοράμε μάσκα να κάνουμε και δεύτερη δόση και βλέπουμε...

Ένας 45χρονος νοσηλευτής στην Καλιφόρνια διαγνώσθηκε θετικός στην Covid-19 περισσότερο από μία εβδομάδα αφού έκανε το εμβόλιο της Pfizer Inc για τον κορωνοϊό, μετέδωσε χθες, Τρίτη, τοπική τηλεόραση θυγατρική του ABC News, με ειδικούς να υπογραμμίζουν πως δεν πρόκειται για κάτι μη αναμενόμενο.

Ο Μάθιου Ου., νοσηλευτής σε δύο διαφορετικά τοπικά νοσοκομεία, έγραψε στις 18 Δεκεμβρίου σε καταχώριση στο Facebook πως έκανε το εμβόλιο της Pfizer και είπε στη θυγατρική τηλεόραση του ABC News ότι το μπράτσο του πονούσε για μια ημέρα, αλλά δεν είχε άλλες παρενέργειες.

Έξι ημέρες αργότερα, την παραμονή των Χριστουγέννων, αρρώστησε αφού εργάσθηκε μια βάρδια στη μονάδα Covid-19, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Εμφάνισε ρίγη και αργότερα μυϊκούς πόνους και κόπωση.

Επισκέφθηκε έναν χώρο ντράιβ-ιν, όπου γίνονταν διαγνωστικά τεστ σε πολίτες μέσα στα αυτοκίνητά τους, και βρέθηκε θετικός στην Covid-19 μια ημέρα μετά τα Χριστούγεννα, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ.

Ο Κρίστιαν Ρέιμερς, επιδημιολόγος στα Κέντρα Οικογενειακής Υγείας του Σαν Ντιέγκο, ισχυρίστηκε στο πλαίσιο του ίδιου ρεπορτάζ πως το σενάριο αυτό δεν ήταν απροσδόκητο, ενώ ξένα μέσα αναφέρουν πως γι’ αυτό πρέπει να φοράμε μάσκα κοκ, καθώς στόχος είναι τα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας να παραμείνουν.

«Γνωρίζουμε από τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου πως θα χρειαστούν περίπου 10 με 14 ημέρες πριν αρχίσεις να αναπτύσσεις προστασία», δήλωσε ο Ρέιμερς.

«Αυτή η πρώτη δόση πιστεύουμε πως σου δίνει ανοσία γύρω στο 50% και θα χρειαστείς αυτή την δεύτερη δόση για να φθάσεις το 95%», διατείνεται ο Ρέιμερς, με προφανή σκοπό να παρακινήσει τους πολίτες να κάνουν και την δεύτερη δόση.

Θυμηθείτε ΕΔΩ τι έχει γράψει ο Λιακόπουλος.

photo video screenshot