Νικητής Ερντογάν! Το πρώτο του μήνυμα – Πάει για δεύτερο γύρο η Προεδρία

Σταθερό το προβάδισμα Ερντογάν...

Σκληρό καρύδι αποδεικνύεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, παρά τις προβλέψεις και τις δημοσκοπήσεις που τον έδειχναν να υπολείπεται του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού, κατάφερε να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ποσοστό στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία.

Αν μη τι άλλο, μια μεγάλη επιτυχία του τούρκου Προέδρο που δείχνει επτάψυχος!!! Η εκλογική αναμέτρηση θα κριθεί σε δεύτερο γύρο, καθώς το ποσοστό του τούρκου ηγέτη έπεσε κάτω από το 50%!

Η συμμετοχή στις φετινές κάλπες στην Τουρκία έφτασε στο εντυπωσιακό 93,6%, ξεπερνώντας κατά πολύ το 86% των εκλογών του 2018.

«Το γεγονός ότι οι εκλογές της 14ης Μαΐου διεξήχθησαν με ειρήνη και ηρεμία αποτελεί έκφραση της δημοκρατικής ωριμότητας της Τουρκίας» αναφέρει στο Twitter, o ηγέτης του κόμματος ΑΚΡ. Kαι συνεχίζει: «Ενώ οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν σε μια τόσο θετική και δημοκρατική ατμόσφαιρα και ενώ η καταμέτρηση των ψήφων βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, η βιαστική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα αποτελούσε σφετερισμό της εθνικής βούλησης».

«Χαιρόμαστε που η εμπιστοσύνη του έθνους μας αντανακλάται στη συνεχιζόμενη καταμέτρηση των ψήφων. Θα ήθελα να ζητήσω από όλους τους συναδέλφους και τους φίλους μου να μην εγκαταλείψουν σε καμία περίπτωση τις κάλπες μέχρι να οριστικοποιηθούν επίσημα τα αποτελέσματα. Συγχαίρω όλους τους συμπολίτες μου που ψήφισαν στο όνομα της δημοκρατίας και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε κάθε έναν από αυτούς» καταλήγει o Ερντογάν.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί