Ο τετράχρονος Νόα ήταν κολλημένος στο κλουβί για πάνω από δύο χρόνια, με την πόρτα κλειστή.
Εκτράφηκε σε αιχμαλωσία και ζύγιζε περίπου 100 κιλά. Η αρκούδα ήταν φυλακισμένη δίπλα σε ένα τοπικό εστιατόριο στο Ερεβάν της Αρμενίας.
Η παραμελημένη αρκούδα υπόκειται σε κρύες καιρικές συνθήκες και συχνά στεκόταν για μεγάλες περιόδους μέσα στο μεταλλικό κουτί.
Ο Νώε απελευθερώθηκε στις 5 Μαρτίου από εργάτες της Διεθνούς Διάσωσης Ζώων και του Ιδρύματος για τη Διατήρηση της Άγριας Ζωής και των Πολιτιστικών Αγαθών, συνοδευόμενοι από την αστυνομία και τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που βοήθησαν να ανοίξει η πόρτα του κλουβιού.
Μεταφέρθηκε σε ένα από τα κέντρα διάσωσης του Ιδρύματος, όπου περιμένει μια πλήρη οδοντιατρική εξέταση στα σπασμένα δόντια του για να ξεκινήσει η ανάρρωσή του.
Τον οδήγησαν σε ένα περίβολο με άφθονη βλάστηση έτσι ώστε ο νεαρός αρκούδος να μπορεί να βρει φωλιά όπου κοιμήθηκε για μια εβδομάδα. Ένα βίντεο δείχνει την φαινομενική απόλαυση του ζώου να θάβεται στο άχυρο—σαν πάντα στο χιόνι.
Οι δύο φιλανθρωπικές οργανώσεις έχουν ζητήσει χρήματα για να κρατήσουν τον Νόα στο κέντρο διάσωσης για έναν χρόνο, το οποίο κοστίζει περίπου 2.500 λίρες (3.200 δολάρια).
Ο Άλαν Νάιτ, πρόεδρος της Διεθνούς Διάσωσης Ζώων είπε ότι ο Νώε βίωσε «ασύλληπτα βάσανα».
«Η δέσμευση της Διεθνούς Διάσωσης Ζώων και του FPWC έχει διασφαλίσει την ασφάλεια του Νώε. Ωστόσο, ο Νώε απαιτεί εξειδικευμένες κτηνιατρικές υπηρεσίες και παρακολούθηση για να ξεκινήσει η διαδικασία ανάρρωσής του.
«Χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κοινού για να το χρηματοδοτήσουμε».
Περίπου 80 αρκούδες πιστεύεται ότι υποφέρουν σε αιχμαλωσία σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και ζωολογικούς κήπους στην Αρμενία, σύμφωνα με το Great Bear Rescue της IAR .
Δείτε ΦΩΤΟ ΕΔΩ
photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αιτήσεις επιχειρήσεων για το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας με 100% επιχορήγηση
- «Συναγερμός» στις ΗΠΑ: Τα δύο στοιχεία του νέου δημάρχου της Νέας Υόρκης που φοβίζουν
- Βεντέντα στην Κρήτη: «Πονοκέφαλος» η επαναλειτουργία των σχολείων στα Βορίζια
- Νέο κάζο στη Βρετανία! Αποφυλάκισαν “κατά λάθος” κι άλλον αλλοδαπό
- Με Μητσοτάκη και Γεραπετρίτη θα συναντηθεί την Πέμπτη η Kaja Kallas
- Δένδιας: Έχει προβλεφθεί η απόκτηση ενός αριθμού νέων μεταγωγικών αεροσκαφών
- Ποιούς χαρακτήρισε «καμικάζι» ο έξαλλος με το Shutdown Τραμπ;
- Αρχίζουν να παραδίνονται μαζικά οι Ουκρανοί στρατιώτες στο Ποκρόφσκ, vid
- Παπαζάχος για σεισμό Ξάνθης: «Μέχρι στιγμής είναι ένας μεμονωμένος σεισμός»
- Θεσσαλονίκη: Ισόβια στον 47χρονο που σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του









