Νέα έφοδος του ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη: Σκοτώθηκαν δύο Παλαιστίνιοι

Δυο νεαροί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια εφόδου στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής και επιβεβαίωσε ο ισραηλινός στρατός.

Πρόκειται για τον Άχμεντ Τζαμάλ Ταουφίκ Ασάφ, 19 ετών, και τον Ράνι Ουάλιντ Άχμεντ Κατάνατ, 24 ετών, που σκοτώθηκαν στην Καμπατίγια, κοινότητα κοντά στη Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, από πυρά ισραηλινών δυνάμεων, διευκρίνισε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, «τρομοκράτες» πυροβόλησαν εναντίον μελών του «μέσα από όχημα κατά τη διάρκεια επιχειρησιακής δραστηριότητας τη νύχτα (της Τρίτης προς Τετάρτη) στο χωριό Καμπατίγια».

Τα μέλη του Τσαχάλ, του ισραηλινού στρατού, «ανταπέδωσαν» τα πυρά και «σκότωσαν» τους «δύο τρομοκράτες», πρόσθεσε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Η έφοδος του ισραηλινού στρατού καταγράφτηκε την επομένη των πληγμάτων του στη Λωρίδα της Γάζας που έβαλαν στο στόχαστρο στελέχη του ένοπλου βραχίονα του κινήματος Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ.

Τα πλήγματα αυτά είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκαπέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους μέλη του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ, αλλά και τέσσερα παιδιά και γυναίκες.

Η επιχείρηση ενέτεινε τις ανησυχίες πως η βία θα κλιμακωθεί.

Από την αρχή της χρονιάς, τουλάχιστον 125 Παλαιστίνιοι, 19 Ισραηλινοί, μια Ουκρανή κι ένας Ιταλός έχουν σκοτωθεί σε βίαια επεισόδια που συνδέονται με την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασιζόμενη σε επίσημες ανακοινώσεις των αρχών στις δυο πλευρές.

Οι στατιστικές αυτές συμπεριλαμβάνουν στην παλαιστινιακή πλευρά μαχητές και άμαχους, ανάμεσά τους ανήλικους· και στην ισραηλινή πλευρά κυρίως άμαχους, ανάμεσά τους ανήλικους, καθώς και τρία μέλη της αραβικής μειονότητας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί