Να παράγουμε όπλα όπως εμβόλια! Σάλος με την δήλωση της φον ντερ Λάιεν – Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Τι άλλο θα ειπωθεί πια...

Την ώρα που τον γύρο της Ευρώπης κάνει το ηχητικό του Γερμανικού Στρατού που μιλά για επίθεση στην Κριμαία, ομιλία της φον ντερ Λάιεν συνδέει τα όπλα εναντίον της Ρωσίας με τα εμβόλια!

«Ένας πόλεμος στην Ευρώπη μπορεί να μην είναι “επικείμενος”, αλλά “δεν είναι αδύνατος», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην σύνοδο ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ως εκ τούτου, τόνισε, η ΕΕ πρέπει να επενδύσει περισσότερα σε εξοπλισμούς τα επόμενα πέντε χρόνια και «να δώσει προτεραιότητα στην κοινή προμήθεια αμυντικού εξοπλισμού».

Και τώρα το ωραίο!

Η Επιτροπή αναπτύσσει επί του παρόντος μια στρατηγική για την αμυντική βιομηχανία, βασιζόμενη στην εμπειρία χρήσης των χρημάτων των φορολογουμένων για τη στήριξη της παραγωγής εμβολίων κατά του COVID-19.

Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων, η Ούρσουλα:

«Έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε και πρέπει να κινηθούμε γρήγορα.

Η απειλή ενός πολέμου μπορεί να μην είναι επικείμενη, αλλά δεν είναι απίθανη.

Υπάρχει επείγουσα ανάγκη να ανοικοδομήσουμε, να ανεφοδιάσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις των κρατών μελών. Και έτσι η Ευρώπη πρέπει να πασχίσει να αναπτύξει και να κατασκευάσει την επόμενη γενιά νικητήριων επιχειρησιακών δυνατοτήτων και να διασφαλίσουμε ότι διαθέτει επάρκεια υλικού και την τεχνολογική ανωτερότητα που ίσως να χρειαστούμε στο μέλλον.

Αυτό σημαίνει να ”επιταχύνουμε” την αμυντική, βιομηχανική μας δυνατότητα μέσα στα επόμενα 5 χρόνια.

Ένας από τους κεντρικούς στόχους της στρατηγικής και του επενδυτικού προγράμματος για την ευρωπαϊκή άμυνα που θα το συνοδεύσει θα είναι να δώσουμε προτεραιότητα στην κοινή αμυντική προμήθεια.

Όπως ακριβώς το κάναμε πολύ επιτυχημένα με τα εμβόλια ή για παράδειγμα με το φυσικό αέριο».

Περαιτέρω σχόλια περισσεύουν!

Απλά δείτε το βίντεο!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί