Όπως είχε δηλώσει σχετικά πρόσφατα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίντρι Πεσκόφ, τον οποίο είχε επικαλεστεί το Sputnik, η Ουκρανία επιτίθεται σε διάφορες χώρες, έχει ήδη επιτεθεί στη Γερμανία και τώρα έχει επιτεθεί στο Ιράν και το Καζακστάν.
«Η Ουκρανία επιτίθεται σε διάφορες χώρες. Προηγουμένως, η Ουκρανία επιτέθηκε στη Γερμανία ανατινάζοντας μια εγκατάσταση κρίσιμης ενεργειακής υποδομής. Τώρα επιτέθηκε στο Ιράν, χτυπώντας ένα ιρανικό πλοίο», είχε πει ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.
Τι εννοούσε ο Ρώσος αξιωματούχος;
- Η Ρωσία κατηγορεί ευθέως την Ουκρανία για το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream, που μετέφεραν στην Γερμανία φυσικό αέριο
- Οι Ουκρανοί επιτέθηκαν εναντίον ιρανικού εμπορικού πλοίου στην Κασπία Θάλασσα
- Έλαβαν χώρα πλήγματα από drones κατά αγωγού που μεταφέρει πετρέλαιο του Καζακστάν (σε ρωσικό βέβαια έδαφος)
Επομένως οι Ρώσοι προειδοποιούν πως σιγά-σιγά, η σύγκρουση ξεφεύγει, όπερ σημαίνει πως μπορεί να επεκταθεί.
Κάτι τέτοιο εγκυμονεί τον κίνδυνο μεγάλης κλιμάκωσης, η οποία δεν αποκλείεται να μετατραπεί σε μεγάλο Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, ειδικά αν βγουν οι Ουκρανοί εκτός ελέγχου.









