Έκανε λόγο για άνευ προηγουμένου επίθεση καθώς και για μεγάλη κλιμάκωση σε μία ήδη πολύ έντονη κατάσταση στην περιοχή. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε σε «επικίνδυνα παιχνίδια με επιθέσεις και αντίποινα».
Ο Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε ότι τόσο οι «27» ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ όσο και η Κομισιόν από την πλευρά της έστειλαν ισχυρό μήνυμα κάνοντας έκκληση για ειρήνη. Επιπροσθέτως, επισήμανε ότι υπήρξε πολιτική απόφαση στο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών στο Λουξεμβούργο για επέκταση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν. Ωστόσο, προσέθεσε, «οι κυρώσεις είναι ένα εργαλείο, αλλά από μόνες τους δεν αποτελούν πολιτική. Είναι εργαλείο πολιτικής». «Οι κυρώσεις δεν μπορούν να δώσουν λύση στον κίνδυνο της κλιμάκωσης» υπογράμμισε συμπληρώνοντας ότι πρέπει να δοθεί χώρος στην διπλωματία. Ο ύπατος εκπρόσωπος τόνισε ότι είναι «ώρα για διπλωματία» και η ΕΕ διατηρεί ανοιχτούς τους διαύλους με όλες τις πλευρές. «Συντονίσαμε τις προσπάθειές μας για να προσεγγίσουμε το Ισραήλ για να επιδείξει αυτοσυγκράτηση» ανέφερε ακόμα και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι η Γάζα βρίσκεται στο «επίκεντρο και θα παραμείνει για όσο συνεχίζεται ο πόλεμος» και « δεν πρέπει να ξεχνάμε τι συμβαίνει» εκεί.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σοκ στην Ινδονησία: Νεκρό 13χρονο αγόρι που έπαιζε ποδόσφαιρο με τους φίλους του – Κροκόδειλος το έσυρε στο ποτάμι, vid
- ΑΑΔΕ: Το TEK Αττικής ενισχύει την αποτελεσματικότητα των ελέγχων – Αύξηση 400 εκατ. ευρώ στα έσοδα σε 1 χρόνο
- Έκκληση του προέδρου του Λιβάνου Αούν για διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ: “Να μη γίνει το νότιο τμήμα της χώρας νέα Γάζα”
- ManpowerGroup: Δυσκολία εύρεσης εργαζομένων με εξειδικευμένες δεξιότητες
- Μεσολόγγι – Ο Σ. Φάμελλος για την Ηρωική Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων
- Ανοίγει αύριο Μ. Δευτέρα η πλατφόρμα του fuel pass στη βενζίνη
- Τώρα ξέρετε πώς ακούγεται η καμήλα! ΒΙΝΤΕΟ
- Ιράν: Απαγχόνισε δύο άνδρες που είχαν καταδικαστεί για σχέσεις με το Ισραήλ
- Ν. Χαρδαλιάς: «Το Παιδικό Πανεπιστήμιο της Περιφέρειας είναι πλέον θεσμός»
- Φωτεινή Αραμπατζή: Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση κάθε αρμόδιας Αρχής









