Ο αναλυτής Dmitry Suslov εξήγησε στο Sputnik το γιατί η Δύση και η Ουκρανία απέτυχαν να νικήσουν τη Ρωσία, και τι είδους απόφαση πήρε ο Πούτιν όταν είδε ότι οδεύουμε σε έναν μακροχρόνιο πόλεμο στην Ουκρανία.
«Η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι η πιο σοβαρή στρατιωτική σύγκρουση και γεωπολιτική σύγκρουση που έχει αντιμετωπίσει η Ρωσία από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, γιατί πραγματικά βρισκόμαστε σε έναν νέο πατριωτικό πόλεμο. Είμαστε στη σύγκρουση των μεγάλων δυνάμεων ενάντια στη Δύση.
Βρισκόμαστε σε μια σύγκρουση, την οποία δεν έχουμε δει ακόμη στην πρόσφατη ρωσική ιστορία, διότι ακόμη και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Ρωσία πολεμούσε ενάντια στις χώρες του Άξονα, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν στο πλευρό μας.
Τώρα παλεύουμε ενάντια στη συλλογική Δύση όλοι μαζί. Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη πρόκληση, η οποία απαιτούσε και απαιτεί πολύ σοβαρή κινητοποίηση».
Αναλύοντας το τι έγινε από την αποτυχημένη ουκρανική αντεπίθεση του καλοκαιριού του 2023, ο Ρώσος στρατηγικός αναλυτής θεώρησε πλήρως πετυχημένη την εισαγωγή της ρωσικής οικονομίας σε οικονομία και βιομηχανία πολέμου.
Πρόκειται για πράγμα που δεν ήταν καθόλου εγγυημένο ότι θα πετύχει:
«Όταν έγινε σαφές ότι ο πόλεμος θα είναι μακρύς, ότι θα είναι ένας πόλεμος φθοράς, η ρωσική ηγεσία πήρε την απόφαση, η οποία ήταν ουσιαστικά την εισαγωγή της χώρας σε πολεμική βάση.
Να ξεκινήσει την ενεργοποίηση του ρωσικού στρατιωτικού βιομηχανικού συγκροτήματος, να ξεκινήσει την επιστράτευσή του.
Δεν εννοώ την μερική επιστράτευση του περασμένου Νοεμβρίου (σ.σ. του 2022), εννοώ την οικονομική και βιομηχανική επιστράτευση»:
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Βουλγαρία: Ενθουσιασμός και καχυποψία από τους πολίτες ενόψει της ένταξης της χώρας στην ευρωζώνη
- O Mr Beast μοίρασε λεφτά…στους έκπληκτους οδηγούς της Νέας Υόρκης, vid
- Δημήτρης Μελίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κυβερνητικής λύσης της επόμενης ημέρας
- Πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθεί τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν-Τραμπ, σύμφωνα με το Κρεμλίνο
- Έιμι Σούμερ: Πωλήθηκε το εμβληματικό σπίτι του «Moonstruck» στο Μπρούκλιν έναντι 11 εκατ. δολαρίων
- Λιμεναρχείο Ρόδου: Σύλληψη 38χρονου Αλβανού – Είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα με πλαστά έγγραφα
- Νεκρή η ηλικιωμένη μετά τη φωτιά σε διαμέρισμα στην Τούμπα – Εξιτήριο για τα τρίδυμα, vid
- Τραγωδία στην Ιαπωνία: Αγοράκι 5 ετών πέθανε σε κυλιόμενο διάδρομο χιονοδρομικού κέντρου
- Ηράκλειο: Πυρκαγιά σε εργοτάξιο ξενοδοχείου στη Χερσόνησο – Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής
- Ο N. Φαραντούρης στις ΗΠΑ: «Θα επισκεφθώ τη Λιβύη τον Ιανουάριο για συναντήσεις»









