Η Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI) προχώρησε σε αυτές τις συλλήψεις αφού περιήλθαν στην κατοχή της στοιχεία που άφηναν να εννοηθεί ότι επίκειτο μια βιαιη ενέργεια, εξήγησε μια πηγή.
Η αντιτρομοκρατική εισαγγελία (Pnat) ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για «σύσταση τρομοκρατικής συμμορίας».
Μια δικαστική πηγή διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι μόνο μία από τις γυναίκες θεωρείται ύποπτη για διάπραξη βίαιης ενέργειας. Οι άλλες τέσσερεις είναι η μητέρα και οι τρεις αδελφές της και συνελήφθησαν επειδή βρίσκονταν στο ίδιο σπίτι μαζί της. Τουλάχιστον η μία από τις πέντε είναι ανήλικη.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας οι αστυνομικοί βρήκαν ένα σπαθί. Οι έρευνες συνεχίζονται και σήμερα. Σύμφωνα με μια πηγή, φαίνεται ότι στόχος ήταν οι εκκλησίες του Μονπελιέ.
Το περιοδικό Le Point ανέφερε ότι οι συλλήψεις έγιναν στη λαϊκή συνοικία Λα Ντεβέζ, στα νοτιοανατολικά προάστια του Μπεζιέρ. Επικαλούμενο μια τοπική πηγή, το περιοδικό γράφει ότι οι γυναίκες ήταν γνωστό ότι είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί και κάποιες από αυτές παρακολουθούσαν βίντεο του Ισλαμικού Κράτους.
Μολονότι στη μεγάλη πλειονότητά τους οι τζιχαντιστικές επιθέσεις διαπράττονται από άνδρες, στη Γαλλία έχουν καταδικαστεί και κάποιες γυναίκες για τέτοιες ενέργειες. Το 2019 τέσσερεις γυναίκες καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης έως 30 ετών επειδή επιχείρησαν να ανατινάξουν ένα αυτοκίνητο κοντά στην Παναγία των Παρισίων το 2016.
(φωτο: photo screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Άρχισε τους… «εράνους» ο ΠΟΥ εν μέσω διακοπής χρηματοδότησης από τον Τραμπ!
- Η Ρωσία θέλει να κρατήσει τον πληθυσμό της αυξημένο
- “Φεγγάρι του Κάστορα”: Πότε θα δούμε τη μεγαλύτερη πανσέληνο του έτους – Από πού πήρε το όνομά της
- Θέλουν την Ουκρανία σε «μαντρί»! Οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το μέλλον της χώρας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση θα καταβάλει στους φτωχούς Αμερικανούς τη μισή επισιτιστική βοήθεια για τον Νοέμβριο
- Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία σε ακόμα μία δημοσκόπηση
- Γάζα: Δηλώσεις Φιντάν μετά τη διάσκεψη ισλαμικών χωρών
- Βίντεο – σοκ από Ρώμη: Απανωτές καταρρεύσεις στον “Πύργο των Κόμηδων” κοντά στο Κολοσσαίο
- Ν. Ανδρουλάκης: Όχι πολυφωνία από τα κορυφαία στελέχη, να έχουμε ενσυναίσθηση και συναντίληψη μέχρι τις εκλογές
- Σέρρες: Ζωονόσοι αφανίζουν το 1/5 των ζώων – 20.000 οδηγήθηκαν στη σφαγή λόγω ευλογιάς το τελευταίο τρίμηνο









