συνέλαβαν έξι διαδηλωτές κατά τη διάρκεια βίαιων συγκρούσεων που ξέσπασαν κοντά σε ένα άγαλμα εις μνήμην του στρατηγού της Συνομοσπονδίας Ρόμπερτ Λι, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας το Σάββατο.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το πλήθος άρχισε να πετά αντικείμενα κατά του αγάλματος και των αστυνομικών και συνελήφθησαν πέντε ενήλικοι και ένας ανήλικος.
Οι διαδηλωτές επιδιώκουν την αποκαθήλωση του αγάλματος του Ρόμπερτ Λι.
Οι κατηγορίες εναντίον των κρατουμένων περιλαμβάνουν παράνομη συνάθροιση, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και επίθεση σε όργανο της τάξης σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Στις 4 Ιουνίου, ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Ράλφ Νορθάμ ανακοίνωσε την απόφαση της πολιτείας για την απομάκρυνση του μνημείου για τον στρατηγό Λι, επικεφαλής των δυνάμεων της Συνομοσπονδίας στον αμερικανικό εμφύλιο.
Ένας δικαστής του κρατικού δικαστηρίου στο Ρίτσμοντ εξέδωσε αργότερα προσωρινή διαταγή αναστέλλοντας την απομάκρυνση του αγάλματος και η διαταγή αυτή παρατάθηκε επ ‘αόριστον στις 18 Ιουνίου.
(ΦΩΤΟ:Screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου
- Οι εφαρμογές AI, όπως το ChatGPT, δεν είναι αξιόπιστες για ενημέρωση – Λάθος σχεδόν οι μισές απαντήσεις
- Ασκήσεις «πυρηνικής τριάδας»: Την εκτόξευση διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων διέταξε ο Πούτιν, vid
- Επίθεση με γκαζάκια σε κατάστημα παιχνιδιών στο Μαρούσι
- Πιερρακάκης: Να ενσωματώσουμε το AI σε κάθε πτυχή της οικονομίας και του κράτους
- Γ. Στουρνάρας: Βλέπει «έκρηξη» επενδύσεων – Θα αυξηθούν στο 18% του ΑΕΠ
- Συνάντηση για ενεργειακό και φορολογικό κόστος είχαν οι αρτοποιοί της Αττικής με την Επιτροπή Προγράμματος της ΝΔ
- Ελευσίνα: Βρέθηκε οπλοστάσιο στο σπίτι 17χρονου – Είχε απειλήσει με πιστόλι συμμαθητή του
- Η Λία Μισέλ μιλά για τον πρώτο της ρόλο στο Μπρόντγουεϊ σε ηλικία οκτώ ετών
- ΙΕΛΚΑ: Φθηνότερο το ελληνικό καλάθι στα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες
Κύρια Θέματα

















