Οι αρχές της Τανζανίας επαναπροώθησαν σχεδόν 600 εκτοπισμένους ανθρώπους από τη Μοζαμβίκη, επιζήσαντες της επίθεσης τζιχαντιστών την 24η Μαρτίου στην Πάλμα (βορειοανατολικά), κατήγγειλε χθες Δευτέρα η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
«Σχεδόν 600 Μοζαμβικανοί που ζητούσαν άσυλο» έχουν «επαναπροωθηθεί» από τις αρχές της Τανζανίας, τόνισε σε ανακοίνωσή της η UNHCR, εκφράζοντας «ανησυχία» για την τύχη των ανθρώπων αυτών, που «επαναπατρίστηκαν διά της βίας».
Ως χθες βράδυ η κυβέρνηση της Τανζανίας δεν είχε αντιδράσει.
Την 24η Μαρτίου τζιχαντιστές εξαπέλυσαν επίθεση στην Πάλμα, πόλη 75.000 κατοίκων όπου βρίσκεται λιμάνι στρατηγικής σημασίας, σκοτώνοντας δεκάδες άμαχους, αστυνομικούς και στρατιωτικούς. Την ευθύνη για τη σχολαστικά προετοιμασμένη επίθεση, που διαπράχθηκε μερικά χιλιόμετρα από την τοποθεσία όπου βρίσκεται κοίτασμα αερίου το οποίο έχει αναλάβει να εκμεταλλευθεί κοινοπραξία υπό τη γαλλική Total, ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).
Ο στρατός της Μοζαμβίκης ανέκτησε τον έλεγχο –εν μέρει τουλάχιστον– της πόλης χθες Δευτέρα, σύμφωνα με τις αρχές στο Μαπούτο.
Σχεδόν 10.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν εξαιτίας της επίθεσης, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).
Άλλοι περίπου 23.000 βρίσκονται ακόμη στην περιοχή της Αφούνγκι υπό στρατιωτική προστασία, κατά τον ΔΟΜ. Οι αρχές φοβούνται ότι ανάμεσα στους εκτοπισμένους υπάρχουν αντάρτες που παρείσφρησαν.
Πολλοί βρήκαν καταφύγιο σε περιοχές με βλάστηση, χωρίς τροφή, ούτε πόσιμο νερό, διαφεύγοντας είτε προς περιοχές που βρίσκονται νοτιότερα, υπό τον έλεγχο του στρατού, ή βορειότερα, προς τα κοντινά σύνορα με την Τανζανία.
photo video screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















