«Λάβρος» κατά των δυτικών κυβερνήσεων ήταν ο Σεργκέι Λαβρόφ.
Κατά τη χθεσινή του συντέντευξη τύπου, την πρώτη για το 2025, παρουσία δημοσιογράφων από ολόκληρο τον κόσμο, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών καυτηρίασε την απάθεια με την οποία αντιμετωπίζουν οι κυβερνώντες των ευρωπαϊκών κρατών την συστηματική φτωχοποίησή τους.
Κατονόμασε ορισμένα μόνο κόμματα (όπως το δεξιό AfD στη Γερμανία) της αντιπολίτευσης που σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας είναι τα μόνα που διαμαρτύρονται για την καταστροφή που συντελείται στη γηραιά ήπειρο.
Μάλιστα ο ίδιος, σχολιάζοντας τις καταστροφικότερες πυρκαγιές στην ιστορία της Καλιφόρνιας, έκανε μία… περίεργη (αλλά καθόλου τυχαία σύγκριση) ανάμεσα στις ζημιές (που αγγίζουν τα 250 δις δολάρια!) και την αμερικανική βοήθεια στην Ουκρανία.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:
«Με τις εκατοντάδες στρατιωτικές τους βάσεις σε όλο τον κόσμο, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν κανένα πρόβλημα να προκαλούν όλεθρο εδώ κι εκεί. Ωστόσο, αυτά τα διαφανή προγράμματα δεν παραπλανούν κανέναν. Επιδιώκουν να δημιουργήσουν αποσταθεροποιητικές αντιπαραθέσεις οπουδήποτε χρειάζονται, με αποτέλεσμα τα έθνη που πιέζουν για περιφερειακή επιρροή να σπαταλούν τους πόρους, την εστίαση και τον χρόνο τους στην επίλυση κρίσεων αντί να τους χρησιμοποιούν για αναπτυξιακούς σκοπούς.
Εν τω μεταξύ, η Ουάσιγκτον αποκομίζει αυξανόμενα οφέλη από αυτό. Το έκαναν αυτό κατά τον Α’ και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Αυτή τη φορά, έχουν μεταφέρει το κύριο βάρος του πολέμου που διεξάγουν κατά της Ρωσίας μέσω της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι περισσότερες χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας, παραμένουν σε μεγάλο βαθμό σιωπηλές.
Κάποιοι εκφράζουν δυσαρέσκεια, αλλά αυτές οι φωνές προέρχονται κυρίως από την αντιπολίτευση, όπως η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).
Η αντιπολίτευση αναρωτιέται γιατί ξοδεύονται τόσα χρήματα αλλού ενώ η φτώχεια αυξάνεται, η αποβιομηχάνιση βρίσκεται σε εξέλιξη και η μεταποιητική βιομηχανία καταφεύγει στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου το ενεργειακό κόστος είναι τέσσερις φορές χαμηλότερο και οι φόροι είναι επίσης χαμηλότεροι.
Έχουν «κάψει» σχεδόν όλη την Καλιφόρνια, προκαλώντας ζημιές που υπολογίζονται στα 250 δισεκατομμύρια δολάρια, που είναι περισσότερα από όσα έχουν ξοδέψει για την Ουκρανία, παρόλο που τα στοιχεία είναι συγκρίσιμα.
Σε διάφορες διεθνείς εκδηλώσεις, όπως η APEC στο Σαν Φρανσίσκο, έχουμε δει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Η φτώχεια είναι γεμάτη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να το δείτε είναι να βγείτε από τους κεντρικούς δρόμους».
ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένοχος o Πακιστανός για το άγριο έγκλημα στην Ισπανία – Σκότωσε δύο ηλικιωμένες και τον αδελφό τους
- Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 29χρονου για γενετήσια πράξη με τη μεθυσμένη ξαδέλφη του
- Τι φαίνεται πως επιδιώκεται παγκοσμίως αυτή την στιγμή
- Συνελήφθη 63χρονος φυγόποινος στα Πετράλωνα – Είχε καταδικαστεί για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικης
- Το Athens Bar Show 2025 γίνεται 15 και γιορτάζει στην Τεχνόπολη στις 4 & 5 Νοεμβρίου 2025
- Ρέθυμνο: Οι ηλικιωμένοι μαθαίνουν να «σερφάρουν» με ασφάλεια στο Διαδίκτυο
- Οι Ρώσοι κατέρριψαν 24 ουκρανικά drones
- Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δικαιώθηκε από δικαστήριο στη Γαλλία για παράνομες φωτογραφίες
- Enterprise Greece: Η ελληνική φιλοξενία πρωταγωνίστησε στη HOST MILANO 2025
- Θεσ/νίκη: Ξεκινούν οι προετοιμασίες για τη Χριστουγεννιάτικη Αγορά στην Αριστοτέλους
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ
VOUCHER
ΠΡΟΣΤΙΜΟ
ΑΝΕΡΓΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΕΥΔΑΠ
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΑΓΩΓΟΣ ΝΕΡΟΥ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ









