Οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν άνδρα που κρατούσε «ένα μακρύκανο όπλο» στο κέντρο της πρωτεύουσας της Βαυαρίας, Αντρέας Φράνκεν, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μονάχου σε συνέντευξη Τύπου.
Πέντε αστυνομικοί τον πλησίασαν «και στη συνέχεια υπήρξε ανταλλαγή πυρών», είπε, προσθέτοντας ότι ο ύποπτος πέθανε στο σημείο. Δεν έχουν αναφερθεί άλλοι τραυματισμοί, είπε.
Σε μεταγενέστερη συνέντευξη Τύπου, ο Φράνκεν είπε ότι ο ύποπτος ταυτοποιήθηκε ως 18χρονος Αυστριακός υπήκοος και οι αστυνομικοί ερευνούν πιθανά κίνητρα.
Ο ένοπλος μετέφερε καραμπίνα παλαιότερου τύπου με προσαρτημένη ξιφολόγχη, πρόσθεσε.
Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Karolinenplatz, κοντά στο κέντρο του Μονάχου.
Μιλώντας στη δεύτερη συνέντευξη Τύπου, ο Joachim Herrmann, υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας είπε ότι το ισραηλινό προξενείο, το οποίο βρίσκεται στο ίδιο τετράγωνο όπου σημειώθηκε το περιστατικό, πιθανότατα ήταν ο στόχος της επίθεσης.
Ο Thomas Hampel, πρόεδρος της αστυνομίας του Μονάχου είπε επίσης ότι τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί γύρω από εβραϊκές οργανώσεις και σε πολλές άλλες τοποθεσίες γύρω από την πόλη.
Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ δήλωσε ότι το προξενείο στο Μόναχο ήταν κλειστό όταν σημειώθηκε ο πυροβολισμός και ότι κανένας από το προσωπικό του προξενείου δεν επηρεάστηκε από το περιστατικό.
Μεγάλη αστυνομική παρουσία εξακολουθεί να βρίσκεται στην περιοχή με κάποιους αστυνομικούς να φέρουν πολυβόλα. Ένα ελικόπτερο της αστυνομίας κάνει κύκλους από πάνω.
Η Πέμπτη σηματοδότησε την 52η επέτειο από την επίθεση παλαιστίνιων μαχητών στην ισραηλινή αντιπροσωπεία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972, η οποία έληξε με το θάνατο 11 μελών της ισραηλινής ομάδας, ενός αστυνομικού της Δυτικής Γερμανίας και πέντε από τους δράστες.
Δεν ήταν σαφές εάν το περιστατικό σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με την επέτειο.
Ο Ισραηλινός Πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ είπε ότι μίλησε με τον γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ. Παίρνοντας στο X, έγραψε ότι «μαζί εκφράσαμε την κοινή μας καταδίκη και φρίκη» στο πυροβολισμό.
Δείτε τη στιγμή που ο ένοπλος ανοίγει πυρ
photo: freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έτσι πραγματοποιείται η απομάκρυνση των τραυματιών από το μέτωπο, vid
- Λευκορωσία-Β. Κορέα: Συζήτησαν για την ενίσχυση της συνεργασίας τους
- Δηλώσεις της Τζόρτζια Μελόνι για το δημοψήφισμα της μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος
- Από αυτό το μετεωρολογικό φαινόμενο ετοιμάζονται να πληγούν οι Κινέζοι
- Daily Express: Η Σάμος στους «απίθανους προορισμούς» της Ευρώπης που θα συνδέονται με την Μ.Βρετανία το 2026
- Άνοιξε αυλαία το 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης – Καλεσμένη η Ίντια Μουρ
- Βιετνάμ: Τουλάχιστον 13 νεκροί και 11 αγνοούμενοι από τις σφοδρές πλημμύρες, vid
- «Βούλιαξε» η Νέα Υόρκη: Νεκροί και πολλά προβλήματα από τις πλημμύρες, vid
- Η NASA…απαντά στην Κιμ Καρντάσιαν μετά την δήλωση ότι δεν πάτησαν στο φεγγάρι το 1969
- ΗΠΑ-Ινδία: Υπογραφή δεκαετούς πλαισίου αμυντικής συμφωνίας, σύμφωνα με τον Χέγκσεθ
 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					









 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					 
					