Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρωθυπουργός επανέλαβε την ανάγκη άμεσης κατάπαυσης του πυρός, απελευθέρωσης των ομήρων και παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του για την εντεινόμενη κλιμάκωση που κινδυνεύει να αποσταθεροποιήσει την ευρύτερη περιοχή.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη επανέναρξης της πολιτικής διαδικασίας που θα οδηγήσει σε λύση δύο κρατών.
O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο περιθώριο της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν (Nikol Pashinyan).
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων και η υποστήριξη της Ελλάδας στη σύσφιγξη των σχέσεων Αρμενίας-.Ε.Ε.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο περιθώριο της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ με τον πρόεδρο του Παναμά Χοσέ Ραούλ Μουλίνο (José Raúl Mulino).
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προτεραιότητες των δύο χωρών κατά τη διάρκεια της συνυπηρέτησής τους ως μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά την περίοδο 2025-26.
Εκφράστηκε ακόμη η βούληση ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, την οποία σηματοδοτεί άλλωστε η λειτουργία ελληνικής πρεσβείας στον Παναμά από τον περασμένο Δεκέμβριο.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ /Γ. Γαραντζιώτη / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μύρινα: Ιστιοφόρο με σημαία Ρωσίας προσάραξε σε αβαθή στη θαλάσσια περιοχή «ΓΟΜΑΤΙ» Λήμνου
- Απολογισμός των δράσεων της ΔΥΠΑ για το 2025: «Δεξιότητες, εργασία και ασφάλεια ζωής»
- Ευρωπαϊκή Ένωση: Η πρόβλεψη του Κρεμλίνου για τις επόμενες εκλογές
- Πυρκαγιές 2025: Εκδόθηκε η πρώτη άδεια για επισκευή κατοικίας στην Παλαιά Φώκαια
- Βουλγαρία: Ενθουσιασμός και καχυποψία από τους πολίτες ενόψει της ένταξης της χώρας στην ευρωζώνη
- O Mr Beast μοίρασε λεφτά…στους έκπληκτους οδηγούς της Νέας Υόρκης, vid
- Δημήτρης Μελίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κυβερνητικής λύσης της επόμενης ημέρας
- Πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθεί τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν-Τραμπ, σύμφωνα με το Κρεμλίνο
- Έιμι Σούμερ: Πωλήθηκε το εμβληματικό σπίτι του «Moonstruck» στο Μπρούκλιν έναντι 11 εκατ. δολαρίων
- Λιμεναρχείο Ρόδου: Σύλληψη 38χρονου Αλβανού – Είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα με πλαστά έγγραφα









