Το πτώμα του Βίκτορ Κουλέμπρο Μοράλες, 39 ετών, η σελίδα του οποίου, με τίτλο Realidades, έχει πάνω από 20.000 ακολούθους, εντοπίστηκε από την εθνική φρουρά σε δρόμο που συνδέει τις πόλεις Αριάγα και Χικιπίλας, διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της η εισαγγελία.
«Διενεργείται έρευνα για ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις», πρόσθεσε, χωρίς να ξεκαθαρίσει αν κάνει κάποια υπόθεση ή γνωρίζει κάποιον ύποπτο.
Το πτώμα έφερε τραύματα από σφαίρες και σημάδια από χτυπήματα, σύμφωνα με μεξικανικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Βίκτορ Κουλέμπρο Μοράλες ήταν γιος πολιτικού της Τσιάπας που έχει ασκήσει διάφορα αξιώματα, κατά δημοσιεύματα. Τα τελευταία χρόνια, συνδέθηκε με οργάνωση πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.
Η μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF), ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφερε πως το θύμα δεν είχε κάποια άλλη δημοσιογραφική δραστηριότητα, πέρα από τη σελίδα αυτή στο Facebook.
Οργανώσεις υπεράσπισης της ελευθερίας της έκφρασης υπογραμμίζουν ότι άνθρωποι όπως αυτός, που εναλλάσσουν τη δημοσιογραφική δραστηριότητα με άλλες και δεν εργάζονται επίσημα σε μέσα ενημέρωσης, αντιμετωπίζουν δυσκολία να θεωρηθούν δημοσιογράφοι.
Το γραφείο της εισαγγελίας που είναι επιφορτισμένο με τον χειρισμό εγκλημάτων κατά δημοσιογράφων δεν έχει σχολιάσει την υπόθεση.
Το Μεξικό, που σαρώνεται για δεκαετίες από κύμα βίας αποδιδόμενο στις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος, χαρακτηρίζεται από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Πάνω από 150 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί στη χώρα αυτή από το 1994, κατά τους αριθμούς της RSF.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΕΚΠΟΙΖΩ: Ημίμετρο, με ημερομηνία λήξης, οι μειώσεις των τιμών στα προϊόντα σούπερ μάρκετ
- ΑΑΔΕ: Εντοπίστηκαν 39 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες στον Πειραιά – Πάνω από 1 εκατ. ευρώ η αξία της
- Γ. Παπανδρέου: Η δημοκρατία στηρίζεται στην εμπιστοσύνη – Στην Ελλάδα έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη στους θεσμούς
- Νέα δημοσκόπηση: Σταθερά πρώτη η ΝΔ
- Κατέληξε 67χρονος ο οποίος είχε τραυματιστεί σε τροχαίο στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Κιλκίς
- Νίκη Κεραμέως: Διεξάγουμε μελέτη για την επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην κοινωνική ασφάλιση
- Φρίκη στη Γαλλία: Ζευγάρι κρατούσε 45χρονη γυναίκα φυλακισμένη στο γκαράζ επί πέντε χρόνια
- Τι συμβαίνει όσο πολίτες φτωχαίνουν – Σοκαριστικές αναφορές ανά την Ευρώπη
- ΤτΕ: Μείωση 55% στα περιστατικά απάτης στις μεταφορές πίστωσης- Μια απάτη ανά 136.000 συναλλαγές
- Παρούσα και στο Καζακστάν η Ρωσία! Τι ειπώθηκε για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού εργοστασίου