Στατιστικά οι πιθανότητες να συμβούν την ίδια ημέρα δύο ή περισσότεροι εξαιρετικά ισχυροί σεισμοί είναι πολύ μικρή. Αυτό όμως το απίθανο βίωσε τη Δευτέρα στο Μεξικό.
Η 19η Σεπτεμβρίου θα είναι πλέον η ημέρα που σημαδεύτηκε από τρεις ισχυρές δονήσεις: αυτή των 8 βαθμών το 1985, αυτή των 7,1 βαθμών το 2017 και αυτή των 7,4 βαθμών του 2022.
Οι δύο πρώτες δονήσεις ήταν από τις πλέον καταστροφικές στη χώρα. Στην πρώτη, λίγους μόνο μήνες πριν από το Μουντιάλ του 1986 (που διεξήχθη κανονικά), έχασαν τη ζωή τους περί τους 5.000 ανθρώπους στην ευρύτερη περιοχή της Πόλης του Μεξικού. Στη δεύτερη σκοτώθηκαν πάνω από 350 άνθρωποι.
Για τη Δευτέρα ήταν προγραμματισμένη στη χώρα άσκηση προσομοίωσης, σαν υπενθύμιση προς τους πολίτες για το πώς να προστατευτούν από τους σεισμούς που είναι αρκετά συχνοί στη χώρα.
Πράγματι ο συναγερμός χτύπησε το μεσημέρι της τη Δευτέρας στην Πόλη του Μεξικού, βγάζοντας χιλιάδες ανθρώπους στον δρόμο για τον υποτιθέμενο σεισμό που χτύπησε στην πρωτεύουσα του Μεξικού.
Εντυπωσιακό είναι ότι το σενάριο της άσκησης ήθελε τη χώρα να έχει χτυπηθεί από σεισμό 8,1 βαθμών στην Πολιτεία Μιτσοακάν, την ίδια που χτυπήθηκε λίγο αργότερα από τον πραγματικό σεισμό!
Λίγα λεπτά μετά το τέλος της άσκησης εκδηλώθηκε ο πραγματικός σεισμός, που έγινε έντονα αισθητός και στην Πόλη του Μεξικού, προκαλώντας πρόσκαιρη αναστάτωση με διακοπές ρεύματος και στις συγκοινωνίες.
cretalive/ scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Kαι δεύτερη προφυλάκιση για το σκάνδαλο με τις παράνομες επιδοτήσεις
- Γκουτέρες: «Ώρα να ανοίξουμε τις πόρτες του Συμβουλίου Ασφαλείας και να αφήσουμε το φως να μπεί»
- “Ελπίδα”: Η γλυκιά Κινέζα μιλάει ελληνικά, τραγουδάει Παπαρίζου και πάει βόλτα με ταξί χωρίς οδηγό, vid
- Γάζα: «Εκεχειρία» μετά… ισραηλινών χτυπημάτων
- Ουκρανία: Πολίτες εναντίον ενστόλων που θέλουν να επιστρατεύσουν δια της βίας άνδρες, vid
- Θεσσαλονίκη: Από τα καράβια της προσφυγιάς στα βουνά της Πίνδου – Οι Μικρασιάτες που πολέμησαν στο Έπος του ‘40
- Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην Ιαπωνία αλλάζει τα δεδομένα! Προσέγγιση με Τραμπ
- Ο Πούτιν βομβαρδίζει -στην κυριολεξία- την πράσινη ενέργεια! ΒΙΝΤΕΟ
- Σ. Φάμελλος: Στη Θεσσαλονίκη αύριο για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης
- Διπλωμάτης του Πούτιν: Η Ευρώπη πρόκειται να γίνει εντελώς μουσουλμανική, vid









