Μεξικό- Εκλογές: Κλαούδια Σέινμπαουμ- Η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος της χώρας

Η υποψήφια του κυβερνώντος κεντροαριστερού κόμματος MORENA για την προεδρία Κλαούδια Σέινμπαουμ κέρδισε με θεαματική διαφορά τις χθεσινές εκλογές, υπέδειξε exit poll

Η κυρία Σέινμπαουμ, 61 ετών, εξασφαλίζει 57,8% των ψήφων, ενώ η βασική αντίπαλός της, η κεντροδεξιά γερουσιάστρια Σότσιλ Γκάλβες, περιορίζεται στο 29,1%, σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου Enkoll. Δεύτερο έξιτ πολ, του ινστιτούτου Parametría, φέρει τη διαφορά να είναι λίγο μικρότερη, στις 26 μονάδες (56-30%).

Κι άλλα exit poll, που επικαλέστηκαν το τηλεοπτικό δίκτυο NMAS και την ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας El Financiero, χωρίς όμως να δώσουν ποσοστά, φέρουν την υποψήφια του Κινήματος για την Εθνική Αναγέννηση (MORENA) να οδεύει να γίνει η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του Μεξικού που θα ορκιστεί πρόεδρος την 1η Οκτωβρίου.

Ο επικεφαλής του κόμματος Μάριο Ντελγάδο διαβεβαίωνε νωρίτερα υποστηρικτές της παράταξης ότι η κυρία Σέινμπαουμ, άλλοτε δήμαρχος της πρωτεύουσας, κέρδισε με «πολύ μεγάλη» διαφορά, αποφεύγοντας να δώσει ποσοστά.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί