ΣΟΚ! Έλαβαν γράμμα «υποχρεωτικής πώλησης» του σπιτιού τους για να στεγαστούν μετανάστες, vid

Αυτό θέλουν να κάνουν με τα άδεια σπίτια;;; Σοκάρουν οι καταγγελίες δύο Βρετανών

Στεγαστικό και μεταναστευτικό, δύο στημένα «προβλήματα», αναζητούν επίσης στημένες «λύσεις»!

Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στη Βρετανία που μόλις είχε μετακομίσει στο σπίτι του, αξίας 200.000 λιρών, τρομοκρατήθηκε όταν έλαβε μια επιστολή από το τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία υποδήλωνε ότι το ακίνητο θα μπορούσε να υπόκειται σε υποχρεωτική αγορά και να χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση των αιτούντων άσυλο.

Η Jose  και ο Ted Saunders δήλωσαν ότι αισθάνθηκαν «προσβεβλημένοι και σοκαρισμένοι» όταν η επιστολή από το Τοπικό Συμβούλιο του North Northamptonshire έπεσε στο χαλάκι της εξώπορτάς του τον περασμένο μήνα.

Το σπίτι τους στο Rushden, κοντά στο Wellingborough της Αγγλίας, θεωρήθηκε ότι ήταν ένα άδειο ακίνητο ή ήταν «ερειπωμένο» και το συμβούλιο θα μπορούσε ακόμη και να τους αναγκάσει να το πουλήσουν!!!

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω», είπε η 76χρονη συνταξιούχος Jose. Μαζί με τον άντρα της πήραν την τρομάρα της ζωής τους όταν έλαβαν την επίσημη επιστολή.

«Η ιδέα να μας αναγκάσουν να το πουλήσουμε για να κάνουμε χώρο για πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο φαίνεται εντελώς λανθασμένη».

Η επιστολή, με τίτλο «Empty Properties and sites Initiative» (Πρωτοβουλία για τις άδειες/κενές ιδιοκτησίες και τοποθεσίες) ανέφερε:

«Γράφουμε καθώς έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι οι προαναφερόμενες εγκαταστάσεις… είναι κενές ή αχρησιμοποίητες. Η κυβέρνηση έχει προσδιορίσει τα άδεια ιδιόκτητα ακίνητα ως πιθανή αιτία φθοράς και ως σπατάλη πόρου σε περιόδους υψηλής ανάγκης στέγασης».

Η επιστολή συνέχιζε ότι το συμβούλιο έβλεπε μια «σημαντική αύξηση» στις θετικές αποφάσεις για τη μετανάστευση που λαμβάνονται υπέρ των αιτούντων άσυλο, κυρίως άγαμων ανδρών, και ότι η αρχή «αγωνιζόταν» να βρει κατάλληλο κατάλυμα για αυτούς!!!

Αναφερόταν επίσης ότι το τοπικό Συμβούλιο θα μπορούσε να εκδώσει μια υποχρεωτική εντολή αγοράς για το ακίνητο.

«Η ιδανική μακροπρόθεσμη λύση θα ήταν η παροχή καταλύματος (σ.σ. στους αιτούντες άσυλο) χρησιμοποιώντας άδεια ακίνητα που θα ωφελούσαν τους ιδιοκτήτες και το έργο».

Τρομακτικό κι όμως συμβαίνει!!

Τα βρετανικά δίκτυα μπορεί να το περνάνε ως ένα…«γραφειοκρατικό λάθος», ωστόσο η είδηση είναι εξαιρετικά ανησυχητική.

Στις εποχές που έρχονται, καθώς το στεγαστικό πρόβλημα σε όλη τη Δύση (όπως συμβαίνει ήδη και στην Ελλάδα) θα γιγαντώνεται, αναμένεται να…αξιοποιηθούν από τις κατά τόπους κυβερνήσεις τα «κλειστά» ή «ερειπωμένα» ακίνητα για να μπουν μέσα οι «ευάλωτοι πολίτες».

Δείτε τι συζητιέται -όλως τυχαίως- αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα για τα ακίνητα:

απεμπε-EPA-EFE photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί