Οι πρόσφυγες που έφυγαν από την Ουκρανία για να σωθούν από τον πόλεμο κι έχουν εγκατασταθεί στην Ουαλία θα κληθούν να καλύπτουν μέρος του κόστος φιλοξενίας τους, πληρώνοντας για τα γεύματα και το πλύσιμο των ρούχων, έκανε γνωστο χθες Πέμπτη η ουαλική κυβέρνηση.
Θα τους ζητείται να πληρώνουν έπειτα από πέντε εβδομάδες προσαρμογής, αλλιώς δεν θα δικαιούνται υπηρεσίες. Θα πρέπει είτε να διαθέτουν πίστωση ή καταθέσεις ή να βρουν δουλειά, εξήγησε η κυβέρνηση.
Ακόμη μια αλλαγή είναι πως όποιος ή όποια αρνείται δυο «λογικές» προτάσεις για διαμονή και ζητεί κάτι καλύτερο θα χρεώνεται από 25 ως 37 λίρες, ανάλογα με το μέγεθος του νοικοκυριού.
Περίπου 3.000 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στην Ουαλία στο πλαίσιο του προγράμματος Homes for Ukraine.
Ζουν σε κέντρα φιλοξενίας, ξενοδοχεία, πανεπιστήμια ή εμπορικούς χώρους υποδοχής τουριστών ώσπου να βρουν δουλειά και να προσαρμοστούν στη ζωή στην Ουαλία.
Κατά τις ουαλικές αρχές, πάνω από 500 πρόσφυγες έχουν πλέον βρει πιο μακροπρόθεσμα λύση για τη στέγη ή νοικιάζουν μόνοι σπίτια.
Η Τζέιν Χατ, υπουργός Κοινωνικής Δικαιοσύνης της επαρχίας του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε «υπερήφανη» διότι «μπορέσαμε να καλωσορίσουμε τόσους πολλούς ανθρώπους εδώ», προσθέτοντας πως της προκαλεί «ταπεινότητα» το γεγονός πως «τόσο πολλοί άνθρωποι ζουν ανεξάρτητα» πλέον. Πρόσθεσε πως «θα συνεχίσουμε να δείχνουμε την υποστήριξή μας στους πρόσφυγες από την Ουκρανία».
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ζητάει μέτρα για να ανακτηθεί η κοινωνική εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη
- Τσιάρας: Η προσχηματική άρνηση στον διάλογο από τους αγρότες κρίνεται από τους πολίτες
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός λεωφορείου που παρέσυρε μπάρες σε σιδηροδρομική διάβαση
- Το ΒΙΝΤΕΟ που πρέπει να δουν όλοι: Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα των αγροτών, όχι τα επιδόματα
- Τύπος έχει ιδιαίτερο ταλέντο…αλλά οι φίλοι του κλέβουν τις εντυπώσεις! vid
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην ευρωπαϊκή εισαγγελεία οι συλληφθέντες για τις παράνομες επιδοτήσεις
- «Emily in Paris: The Fashion Guide»: Η μόδα και το στυλ της σειράς σε έναν τόμο
- Κ. Χατζηδάκης: Είναι η ώρα του διαλόγου με τους αγρότες
- «Αιώνια influencer» η Κέιτ Μίντλετον μπήκε στη λίστα με τις πιο καλοντυμένες
- Ουκρανός στρατιώτης κάνει έναν… περίεργο χαιρετισμό σε drone, vid









