τόνισε ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε πριν από λίγη ώρα για την επίθεση χθες ενός Αφγανού εναντίον παιδιών βρεφονηπιακού σταθμού, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ένα αγόρι 2 ετών και ένας 41χρονος άνδρας.
Ο κ. Ζέντερ ζήτησε αναστολή χορήγησης ταξιδιωτικών θεωρήσεων, ιδίως σε Αφγανούς, περισσότερες απελάσεις και λιγότερους πρόσφυγες. «Όσοι πρέπει να φύγουν, πρέπει να πάνε στην πατρίδα τους. Η Γερμανία χρειάζεται κέντρα απελάσεων», δήλωσε ο βαυαρός πρωθυπουργός και εισηγήθηκε την κρατική χρηματοδότηση καθημερινών ειδικών πτήσεων, με λιγότερες διαδικασίες και γραφειοκρατία, αλλά και χωρίς μετρητά για τους υπό απέλαση μετανάστες.
Ο Μάρκους Ζέντερ επέκρινε επίσης την επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής υπηκοότητας που αποφάσισε πέρυσι η κυβέρνηση Σολτς. «Το κόμμα μας το θεωρεί λάθος και θα το αλλάξει», δήλωσε, αναφερόμενος στην Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), εταίρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), της οποίας ηγείται.
Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν δήλωσε ότι από τον Αύγουστο έχει πραγματοποιηθεί μόνο μία πτήση με μετανάστες προς το Αφγανιστάν και χαρακτήρισε «εκτός πραγματικότητας» τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο οποίος ζήτησε εκ νέου «ταχείες διαδικασίες απελάσεων».
Όπως εξήγησε, ο 28χρονος Εναμουλά Ο., ο οποίος επιτέθηκε χθες σε παιδιά που βρίσκονταν σε εκδρομή σε πάρκο της πόλης Ασάφενμπουργκ, είχε εισέλθει στην Γερμανία μέσω Βουλγαρίας και πρόσφατα παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις αρμόδιες γερμανικές υπηρεσίες και ζήτησε να απελαθεί στο Αφγανιστάν.
Σύμφωνα με την αστυνομία, παρακολουθούσε επί ώρα τα παιδιά στο πάρκο και ξαφνικά τους επιτέθηκε με μαχαίρι. Ένας άνδρας σκοτώθηκε προσπαθώντας να τον εμποδίσει, ενώ τραυματίστηκε και μία από τις δασκάλες, στην προσπάθειά της να προστατεύσει τα παιδιά. Ένα ακόμη παιδί νοσηλεύεται τραυματισμένο.
ΑΠΕΜΠΕ,Φ. Καραβίτη -EPA-EPA photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “5ο Santa SUP”: Άη Βασίληδες ανέβηκαν σε σανίδες και γέμισαν με χρώμα τον Θερμαϊκό
- Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ – Στάρμερ για τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Λαμία – Αποχώρησαν οι αγρότες από τα διόδια Τραγάνας
- Ποιά ώρα να τρώμε βραδινό για να μην πάρουμε βάρος και να μην αυξηθεί το σάκχαρο
- Οι ΗΠΑ αναχαίτισαν ένα ακόμη πλοίο κοντά στη Βενεζουέλα
- Αποκλεισμένη η διέλευση οχημάτων στα Πράσινα Φανάρια – Κλειστός για μεταφορές ο Προμαχώνας
- Χιλιάδες ντυμένοι με στολές…γιόρτασαν το χειμερινό ηλιοστάσιο στο Στόουνχεντζ, vid
- Σκωτία: Τι αποκάλυψε μυστηριώδης μαζική ταφή 3.000 ετών της Εποχής του Χαλκού
- ΕΛΑΣ: Εξιχνιάσθηκε ένοπλη ληστεία με λεία 180.000 ευρώ – Δύο συλλήψεις
- Το θέμα που συντηρείται ακόμα – Οι κοινωνίες πρέπει να ανησυχούν;
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΑΓΟΡΕΣ
ΑΛΚΟΟΛ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΤΣΙΑΡΑΣ









