Μετά την άρνηση των εμβολιασμών οι Αμερικανοί γυρνούν την πλάτη και στις μάσκες

Νέα έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκαλύπτει τις σημαντικές αμφιβολίες και την αυξανόμενη άρνηση που δείχνουν οι πολίτες στις μάσκες και τα εμβόλια.


Μόνο οι μισοί περίπου Αμερικανοί πιστεύουν τώρα ότι οι μάσκες και τα εμβόλια ήταν πολύ αποτελεσματικά ή εξαιρετικά αποτελεσματικά, όπως απάντησαν όταν τους ζητήθηκε να ανατρέξουν στην πανδημία και να αξιολογήσουν τις συστάσεις για τη δημόσια υγεία που στοχεύουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19, σύμφωνα με τα συμπέρασματα νέας έρευνας της Pew Research σε περισσότερους από 10.000 ενήλικες, η οποία παρέχει πληροφορίες για τη σκέψη των Αμερικανών για πολλές πτυχές της πανδημίας.


Μόνο το 48% πιστεύει ότι «η χρήση μάσκας

γύρω από άλλους ανθρώπους σε εσωτερικούς χώρους» ήταν εξαιρετικά ή πολύ αποτελεσματική.
Το 23% δίνει στις μάσκες ένα χλιαρό «κάπως αποτελεσματικό» βαθμό.


Αψηφώντας δύο χρόνια κηρύγματος για τη δημόσια υγεία, το 28% λέει ότι είναι είτε «όχι πολύ» ή «καθόλου αποτελεσματικό».


Δεδομένων των αχαλίνωτων επαναστατικών λοιμώξεων και ενός καθεστώτος που πιέζει για τέταρτες δόσεις στους ανθρώπους, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι μόνο το 55% των Αμερικανών λέει ότι τα εμβόλια ήταν εξαιρετικά ή πολύ αποτελεσματικά στον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid.
Πράγματι, είναι απόδειξη για τον μηχανισμό δημόσιας υγείας και τους μεγάλους στενογράφους των μέσων ενημέρωσης ότι ο αριθμός δεν έχει πέσει ακόμη.

bankingnews, photo unsplash

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί