Μέση Ανατολή/Ιεροσόλυμα: Τίποτα δεν πρόκειται να γίνει χωρίς τον Πούτιν – ΒΙΝΤΕΟ

Ξεκάθαρες οι φωνές στην περιοχή...

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του βασιλιά του Μπαχρέιν στην Ρωσία, ο οποίος κάλεσε με κάθ επισημότητα την Ρωσία να παρέμβει στην Μέση Ανατολή και να συμβάλλει για την ειρήνη, το RT μίλησε με τον Ahmed Khuzaie, πολιτικό σύμβουλο, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν μπορούν να διεξαχθούν ειρηνευτικές συνομιλίες χωρίς την συμμετοχή της Μόσχας!

Πλέον η όποια παγκόσμια ειρηνευτική πρωτοβουλία για την περιοχή και ειδικότερα για τα Ιεροσόλυμα θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της την Μόσχα!

Όπως είπε ο Ahmed Khuzaie:

«Το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, το οποίο συμπεριλαμβάνει το Μπαχρέιν, είναι ένας από τους σημαντικότερους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών στον πλανήτη. Αλλά η Ρωσία θεωρείται επίσης ως ένας σύμμαχος του Κόλπου.

Συνεπώς, ας το βλέπουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Η Ρωσία είναι μια Μεγάλη Δύναμη, την οποία κανείς δε μπορεί να αγνοεί…

Δεν μπορεί να υπάρξει ισορροπία στον πλανήτη χωρίς αυτές οι Μεγάλες Δυνάμεις να φτάσουν σε μια λύση και σε μια απόφαση. Επιτρέψτε μου να το αναδιατυπώσω. Χωρίς την παρουσία της Ρωσίας, δεν μπορεί να υπάρξει πια ένα τελεσίγραφο σε πολλά ζητήματα σ’ ολόκληρο τον πλανήτη!

Πώς μπορούν να υπάρξουν ειρηνευτικές συνομιλίες χωρίς εμπλοκή της Ρωσίας; Η Ρωσία εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό στο όλο ζήτημα. Χωρίς να βρίσκεται η Ρωσία στο τραπέζι, δε μπορεί να ληφθεί καμία απόφαση…

Ο τρόπος που βλέπουμε τη Ρωσία εμείς στην Μέση Ανατολή διαφέρει από τον τρόπο που την βλέπει η Δύση, προφανώς. Κι αυτό από μόνο του αποτελεί μια μεγάλη διαφορά όσον αφορά τον λόγο για τον οποίο εμείς βλέπουμε τον ζωτικής σημασίας ρόλο της Ρωσίας στο παιχνίδι».

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-RIA NOVOSTI / SPUTNIK / KREMLIN

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί