Η αμερικανική εφημερίδα Washington Post, η οποία μετέδωσε πρώτη την πληροφορία για το επικείμενο ταξίδι του Μπερνς στην Ευρώπη, αναφέρει ότι το Ισραήλ έχει προτείνει κατάπαυση του πυρός για διάστημα δύο μηνών προκειμένου να απελευθερωθούν σταδιακά όλοι οι όμηροι που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.
Ο Μπερνς αναμένεται να έχει επαφές με τον πρωθυπουργό και ΥΠΕΞ του Κατάρ, τον Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ Θάνι, καθώς επίσης με τους επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του Ισραήλ, Νταβίντ Μπαρνέα, και της Αιγύπτου, Αμπάς Κάμελ.
Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κέρμπι επιβεβαίωσε σε δημοσιογράφους που συνόδευαν τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο Air Force One ότι ο επικεφαλής της CIA συνέβαλε στην επίτευξη της προηγούμενης συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων και «προσπαθεί να μας βοηθήσει στην επιδίωξη μιας νέας».
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σε αγωγή κατά εφημερίδας προχωρά ο Κυρανάκης: «Συνειδητά ψέματα και νοσηρές φαντασιώσεις»
- Έτοιμο το νέο πυρηνικό υποβρύχιο της Ρωσίας – Θα κουβαλά τορπίλες Poseidon, video
- Ιάπωνας Χριστιανός πολεμάει υπέρ της Ρωσίας: «Θέλω η ψυχή μου να πάει στο ίδιο μέρος με τους φίλους μου», vid
- Η «αντί-Γκρέτα» της Ευρώπης ζητά πολιτικό άσυλο στις ΗΠΑ του Τραμπ: «Προσπάθησαν να με σκοτώσουν», vid
- Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 21 νεκροί και 31 αγνοούμενοι σε κατολίσθηση, vid
- Οι Ρώσοι λένε πως απέτρεψαν ακόμα μία απόπειρα δολιοφθοράς στη γέφυρα της Κριμαίας, vid
- Άδωνις Γεωργιάδης από Λαμία: Τον Μάρτιο ξεκινά η Ογκολογική Μονάδα – Από 8 σε 14 τα κρεβάτια της ΜΕΘ
- Απαστράπτουσα η Κίμπερλι Γκιλφόϊλ – Οι πρώτες εικόνες από τη δεξίωση στην Αθήνα
- Στην «εμπόλεμη» Οδησσό γιορτάζουν το… Halloween, video
- Πάνω από μισό εκατομμύριο Σύροι επέστρεψαν από την Τουρκία στη Συρία τον τελευταίο χρόνο









