Μεντβέντεφ: «Ο κόσμος είναι άρρωστος και στο χείλος ενός νέου παγκοσμίου πολέμου»

«Ωστόσο δεν είναι αναπόφευκτος...».

Ο νο.2 σε δημοφιλία πολιτικός στη Ρωσία, μετά τον Βλαντίμιρ Πούτιν, προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα ότι ο κόσμος πιθανόν βρίσκεται στο χείλος ενός νέου παγκόσμιου πολέμου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Έκρουσε το καμπανάκι ότι αυξάνονται εκθετικά επίσης οι κίνδυνοι μιας πυρηνικής αντιπαράθεση.

«Ο κόσμος είναι άρρωστος και είναι αρκετά πιθανόν ότι βρίσκεται στο χείλος ενός νέου παγκόσμιου πολέμου», δήλωσε σήμερα σε συνέδριο στη Μόσχα ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σήμερα αντιπρόεδρος στο πανίσχυρο συμβούλιο ασφαλείας του Πούτιν.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ένας τέτοιος παγκόσμιος πόλεμος δεν είναι αναπόφευκτος, αλλά πρόσθεσε πως οι κίνδυνοι μιας πυρηνικής αντιπαράθεσης αυξάνονται –και είναι πιο σοβαροί από τις ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή.

Νωρίτερα σήμερα θυμίζουμε πως ο Βλαντίμιρ Γερμάκοφ, στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών αρμόδιο για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, εκτίμησε πως οι κίνδυνοι μίας πυρηνικής σύγκρουσης με τις ΗΠΑ αυξάνονται διαρκώς.

«Η πιο οξεία πρόκληση σήμερα συνδέεται (…) με τον κίνδυνο πυρηνικής κλιμάκωσης εξαιτίας μιας απευθείας στρατιωτικής αναμέτρησης ανάμεσα σε πυρηνικές δυνάμεις. Και ο κίνδυνος αυτός, προς βαθιά μου θλίψη, μεγεθύνεται σταθερά».

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί