Αφορμή στάθηκε η Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID), την οποία ο Έλον Μασκ θέλει να κλείσει. Μάλιστα ο ίδιος προέβη σε σοβαρές καταγγελίες εναντίον της κυβερνητικής υπηρεσίας σχετικά με «βιολογικά όπλα»!
Η Υπηρεσία έχει ως έτος ίδρυσης το 1961. Ως αντικείμενό της είχε την στήριξη και τα αναπτυξιακά προγράμματα στο εξωτερικό, με στόχο να προωθηθούν τα συμφέρονταν των ΗΠΑ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και στελέχη της ομάδας του συζητούν την υπαγωγή της (USAID) στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ώστε να μειωθεί σημαντικά το μέγεθος του εργατικού δυναμικού της USAID, για λόγους αποτελεσματικότητας, δήλωσε στο Reuters ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.
Ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου «δεν μπορεί και δεν θα μπορεί» να κάνει ο,τιδήποτε «χωρίς τη σύμφωνη γνώμη μας», διαβεβαίωσε ο Τραμπ μιλώντας στους δημοσιογράφους.
Ο Τραμπ είπε ότι δεν έχει δει μέχρι στιγμής να υπάρχει κάποια σύγκρουση συμφερόντων και, αν υπήρχε, δεν θα άφηνε τον Μασκ να εμπλακεί στον τομέα που θα παρουσιαζόταν αυτή η σύγκρουση.
Αναφερόμενος στην Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης (USAID), για την οποία ο Μασκ δήλωσε χθες ότι «εργάζεται για να την κλείσει» επειδή «δεν διορθώνεται», ο Τραμπ σχολίασε ότι η USAID είναι μια «καλή ιδέα» αλλά έχει στους κόλπους της «τρελούς ριζοσπάστες αριστερούς».
Όπως σχολιάζεται, η εν λόγω εξέλιξη συνιστά μεγάλο πλήγμα για τους διεθνιστές.
Η δεξιά τάξη πραγμάτων στις ΗΠΑ δεν πρόκειται να αφήσει, κατά τα φαινόμενα, τίποτα να πέσει κάτω.
Trump speaks on the USAID!
— Clandestine (@WarClandestine) February 3, 2025
He says it’s run “by a bunch of radical lunatics”, and that we are “getting them out”.
Trump is digging in the exact area the Deep State do not want him to dig. The USAID holds the paper trail that proves their criminality!
pic.twitter.com/Pr5Izt44SM
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Beauty and the Beast»: Η Disney ετοιμάζει μία νέα live action περιπέτεια του Γκαστόν
- Με τρακτέρ στο κέντρο των Τρικάλων και της Καρδίτσας οι αγρότες
- Ιωάννινα: Κινηματογραφική καταδίωξη 23χρονης που μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών
- Πού θα ταξιδέψουν για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά οι Βορειοελλαδίτες – Το εξωτερικό κερδίζει τις προτιμήσεις
- Στον κλαμπ των δισεκατομμυριούχων ο Τζέιμς Κάμερον λίγο πριν την πρεμιέρα του «Avatar»
- Τι συμβαίνει εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης; Περίεργο το κλίμα
- Υπερψηφίστηκε με 159 «ναι» ο προϋπολογισμός του 2026
- Δομοκός: Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία IC 57, Θεσσαλονίκη–Αθήνα, λόγω τεχνικού προβλήματος
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
- Χαλκιδική: Στη φυλακή αστυνομικός που ζητούσε φακελάκι για να “σβήνει” παραβάσεις του ΚΟΚ
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΔΟΜΟΚΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ









