Το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας υποσχέθηκε ότι θα καταπολεμήσει τους τελωνειακούς δασμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ «ως το τέλος», μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι θα προχωρήσει στην επιβολή επιπρόσθετων δασμών 50% στην δεύτερη οικονομία του κόσμου αν το Πεκίνο δεν αποσύρει τα αντίμετρα που ανήγγειλε.
«Η αμερικανική απειλή κλιμάκωσης των τελωνειακών δασμών σε βάρος της Κίνας είναι ένα λάθος που προστίθεται σ’ ένα λάθος (…) Η Κίνα δεν θα το αποδεχτεί ποτέ αυτό. Αν οι ΗΠΑ επιμείνουν να ακολουθούν τον δικό τους δρόμο, η Κίνα θα καταπολεμήσει (τους δασμούς) μέχρι τέλους», τόνισε εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου.
Σημειώνεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απείλησε την Κίνα με επιπρόσθετους δασμούς 50% εάν οι δασμοί των Κινέζων δεν αποσυρθούν έως τις 8 Απριλίου!
Επομένως ξεσπάει οικονομικός «πόλεμος»!
Όπως έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social:
«Χθες, η Κίνα εξέδωσε ως αντίποινα δασμούς 34%, πέραν των ήδη υπαρχόντων δασμών-ρεκόρ, των μη νομισματικών δασμών, των παράνομων επιδοτήσεων εταιρειών και της μαζικής μακροπρόθεσμης χειραγώγησης νομισμάτων, παρά την προειδοποίησή μου ότι κάθε χώρα που ανταποδίδει αντίποινα στις ΗΠΑ εκδίδοντας πρόσθετους δασμούς, πάνω και πέρα από τους ήδη υπάρχοντες δασμούς ,θα αντιμετωπιστεί άμεσα με νέους και σημαντικά υψηλότερους δασμούς, πέραν αυτών που είχαν αρχικά καθοριστεί. Επομένως, εάν η Κίνα δεν αποσύρει την αύξηση κατά 34% πάνω από τις ήδη μακροπρόθεσμες εμπορικές καταχρήσεις της μέχρι αύριο, 8 Απριλίου 2025, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΣ Δασμούς στην Κίνα 50%, με ισχύ από τις 9 Απριλίου. Επιπλέον, όλες οι συνομιλίες με την Κίνα σχετικά με τις συναντήσεις που ζητήθηκαν μαζί μας θα τερματιστούν! Οι διαπραγματεύσεις με άλλες χώρες, οι οποίες έχουν επίσης ζητήσει συναντήσεις, θα ξεκινήσουν άμεσα. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτό το θέμα!».
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το μεσημέρι του Σαββάτου η κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου – Η ανακοίνωση της οικογένειας
- Η Ρωσία παρέδωσε 1.000 σορούς Ουκρανών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στο μέτωπο
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέος «κόλαφος» από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
- Πώς να φτιάξετε σπιτικό μηλόξυδο με τον παραδοσιακό τρόπο – Δείτε βίντεο
- Ρωσία: «Θα δώσουμε οδυνηρή απάντηση στην Ε.Ε.»
- «Red Sprites»: Σπάνιες κόκκινες αστραπές πάνω από τον ουρανό της Νέας Ζηλανδίας (vid, photo)
- Μητσοτάκης: Η πράσινη μετάβαση δεν μπορεί να είναι αυτοσκοπός
- Μαρινάκης: Δεν υπάρχει ζήτημα ανασχηματισμού
- Καμπανάκι από τον Ευάγγελο Μυτιληναίο: “Μη βιώσιμη η κατάσταση με το ενεργειακό κόστος σε ΕΕ και Βρετανία”
- Οδηγία NIS2: Πρακτικός Οδηγός από τον ΣΕΒ για την κυβερνοασφάλεια στις επιχειρήσεις