Τουλάχιστον 22 χρυσωρύχοι σκοτώθηκαν το Σάββατο στο νότιο Μαλί, όταν κατέρρευσε η στοά στην οποία εργάζονταν.
Οι χρυσωρύχοι έσκαβαν παράνομα στην περιοχή Καλανά και μία από τις σήραγγες που είχαν διανοίξει κατέρρευσε, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας μεταλλωρύχων Τολ Καμαρά.
Στα τέλη Ιανουαρίου, 73 άνθρωποι είχαν βρει τον θάνατο εξαιτίας κατάρρευσης στοάς σε αυτοσχέδιο χρυσωρυχείο στην περιοχή Κανγκαμπά (νοτιοδυτικά).
Η βιοτεχνική ή μικρής κλίμακας εξόρυξη είναι ευρέως διαδεδομένη στις χώρες της δυτικής Αφρικής και τα τελευταία χρόνια γνωρίζει άνθιση λόγω της αυξημένης ζήτησης για μεταλλεύματα που έχει οδηγήσει σε άνοδο των τιμών.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πούτιν και Μόντι συζήτησαν για την Ουκρανία
- Ψηφιακή πλατφόρμα για τις… φοροελαφρύνσεις της ΔΕΘ ανακοίνωσε ο Πιερρακάκης
- Σπάνια πλάνα με τον Πούτιν να χειρίζεται πιστόλι, video
- Ο Ν. Δένδιας θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον υπουργό Άμυνας της Κροατίας
- «Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να αυξήσει την αξία του παγκόσμιου εμπορίου κατά σχεδόν 40% έως το 2040»
- «Μέλος του ISIS» δήλωνε ο 32χρονος αλλοδαπός που επιτέθηκε σε γυναίκες και συνδέεται με εμπρησμούς
- Ισραήλ κατά Ε.Ε.: Αν βάλετε κυρώσεις θα «απαντήσουμε κατάλληλα»
- Τα… αγγλικά του Ερντογάν μπροστά σε Νιγηριανό που παίζει με τη φανέλα της Τουρκίας, video
- Ρώσοι γιατροί μετακίνησαν με τα χέρια τους ΙΧ που εμπόδιζε ασθενοφόρο, video
- Οκτώ νέα κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου και 2 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα