Είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο στόχαστρο το χωριό Άιτο αφού ξέσπασε ο πόλεμος μεταξύ Χεζμπολάχ και Ισραήλ, στις 23 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, “από την επιδρομή του ισραηλινού εχθρού στο Άιτο της περιφέρειας Ζγάρτα σκοτώθηκαν 21 άνθρωποι και 8 τραυματίστηκαν”. Το υπουργείο διευκρίνισε ότι ο απολογισμός είναι προσωρινός.
Στόχος ήταν ένα διαμέρισμα, μετέδωσε το λιβανέζικο πρακτορείο ANI. Ένα στέλεχος των υπηρεσιών ασφαλείας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το κτίριο αυτό φιλοξενούσε πολλές οικογένειες εκτοπισμένων από τον νότιο Λίβανο, το προπύργιο της Χεζμπολάχ.
Ο βομβαρδισμός έγινε “μόλις έφτασε με αυτοκίνητο ένας άνδρας” μπροστά στο κτίριο, πρόσθεσε η πηγή αυτή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Σύμφωνα με φωτογράφο του AFP, πτώματα ήταν ορατά μπροστά από το κτίριο που βρισκόταν στην είσοδο του χωριού το οποίο ισοπεδώθηκε από το πλήγμα, εν μέσω ασθενοφόρων που πηγαινοέρχονταν.
Ο στρατός του Λιβάνου απέκλεισε το σημείο, όπου ξέσπασε πυρκαγιά, πρόσθεσε.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: ΑΠΕ -ΜΠΕ / EPA -EPA)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μπλέικ Λάιβλι: Οι σπάνιες οικογενειακές στιγμές στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Συνελήφθη 42χρονος στη Θεσσαλονίκη – Απασχολούσε πολίτες ενώ τραβούσαν χρήματα από ΑΤΜ
- Δυναμική ελληνική παρουσία στον Μαραθώνιο της Σιτζιατζουάνγκ στην Κίνα
- Διεθνής πρωτιά για την Αστυπάλαια
- Οι ηθοποιοί δεν ήταν αληθινοί άνθρωποι! Διαμάχη στην Κίνα – ΒΙΝΤΕΟ
- Τεράστια επιδότηση έως 95% για ανακαίνιση σπιτιών: Ποιοι οι δικαιούχοι
- Πολεμάει στο μέτωπο και…πίνει και το καφεδάκι του, vid
- Έκανε τον γύρο του κόσμου: Αθλήτρια του UFC σχεδόν “έπνιξε” την αντίπαλό της μετά από νοκ άουτ! vid
- Drone με… πιρούνι στο ουκρανικό μέτωπο δεν είχαμε ξαναδεί! Vid
- Σύγκρουση στην Μέση Ανατολή: Καλό ή κακό αυτό που συμβαίνει για την κυβέρνηση;









