Λαβρόφ: Οι ΗΠΑ είχαν αρχίσει να κόβουν δεσμούς με Ρωσία πριν την επίθεση Μπάιντεν σε Πούτιν

«Άνευ προηγουμένου αποκρουστική ρητορική»

χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ τις πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν κατά του Ρώσου ομολόγου του Βλαντίμιρ Πούτιν, ωστόσο, σημείωσε ότι στην πραγματικότητα οι ΗΠΑ άρχισαν να καταστρέφουν τις διμερείς σχέσεις πολύ πιο πριν.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ABC, ο Τζο Μπάιντεν απάντησε καταφατικά στην ερώτηση αν πιστεύει ότι ο Πούτιν είναι “φονιάς” και απείλησε ότι ο Ρώσος ηγέτης θα “πληρώσει το τίμημα” για την υποτιθέμενη εμπλοκή στις εκλογές, την οποία η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί.

«Τα όσα ακούσαμε στη συνέντευξη του Αμερικανού Προέδρου στο ABC είναι εξωφρενικά και πρωτοφανή. Ωστόσο, κάποιος θα πρέπει να βλέπει τις πραγματικές πράξεις πίσω από την ρητορική, και αυτή άρχισε πολύ πριν αυτή τη συνέντευξη, ακόμα και στην περίοδο της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα.

Συνέχισε στην προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, παρά το γεγονός ότι ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ τασσόταν δημόσια υπέρ των καλών σχέσεων με τη Ρωσία» σημείωσε ο Λαβρόφ μιλώντας σε ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Κατηγόρησε, επίσης, την Ουάσιγκτον ότι καταστρέφει «ολόκληρη την αποτρεπτική υποδομή στον στρατιωτικοπολιτικό και τον στρατηγικό τομέα».

«Διπλωματική και ευγενική η απάντηση Πούτιν σε Μπάιντεν»

Ο ίδιος χαρακτήρισε την απάντηση Πούτιν στις δηλώσεις Μπάιντεν διπλωματική και ευγενική, προσθέτοντας ότι η Μόσχα λυπάται για την απόφαση της Ουάσινγκτον να απορρίψει την πρόσκληση διαλόγου μεταξύ των δύο Προέδρων.

«Αυτή η ρητορική, θέλω και πάλι να τονίσω, είναι εξωφρενική και απαράδεκτη. Ωστόσο ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν αντέδρασε διπλωματικά και ευγενικά» σημείωσε προσθέτοντας ότι «δυστυχώς, δεν υπήρξε απάντηση στην πρόταση» για διάλογο.

«Στο χειρότερο σημείο η αντιπαράθεση Ρωσίας Δύσης»

Σύμφωνα με τον Σεργκέι Λαβρόφ, η αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης έχουν φτάσει στο χειρότερο σημείο, ωστόσο, υπάρχει ακόμα ελπίδα όλοι να κατανοήσουν τους κινδύνους που σχετίζονται με αυτό, σημείωσε.«Από τη μία πλευρά, η αντιπαράθεση έχει φτάσει στο χαμηλότερο σημείο. Από την άλλη, κατά βάθος υπάρχει μία ελπίδα ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ενήλικες και κατανοούν τους κινδύνους που σχετίζονται με περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης» δήλωσε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος κορυφαίος διπλωμάτης πρόσθεσε ότι κάποιοι αξιωματούχοι της Δύσης έχουν υιοθετήσει τη λέξη «πόλεμος» στη διπλωματική και διεθνή χρήση.

«Ο υβριδικός πόλεμος που εξαπέλυσε η Ρωσία είναι μια πολύ δημοφιλής περιγραφή του τι αντιλαμβάνεται η Δύση ως το κύριο γεγονός της διεθνούς ατζέντας. Πιστεύω ακόμα ότι θα επικρατήσει η σύνεση» σημείωσε.

(Sputniknews – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί