Tην ενεργοποίηση του Παγκύπριου Κέντρου Διαχείρισης Έκτακτης Βοήθειας, το οποίο θα συντονίζει την όλη προσπάθεια συλλογής ξηράς τροφής και αποστολή της στο Λίβανο για να δοθεί στους χιλιάδες αστέγους της χώρας, ανακοίνωσε το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στην Κύπρο.
Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, η όλη προσπάθεια γίνεται σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και με συνεχή επικοινωνία με την κυβέρνηση του Λιβάνου. Την πρωτοβουλία αυτή στηρίζουν δήμοι, κοινότητες, ιδιωτικοί φορείς, μη κυβερνητικές οργανώσεις και η κοινωνία των πολιτών.
Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννης Γιαννάκης συνεργάζεται και με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος είναι σε επικοινωνία με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό και τον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου. Τα είδη μαζεύονται με βάση τις πραγματικές ανάγκες επί του εδάφους και σύμφωνα με τα αιτήματα της κυβέρνησης του Λιβάνου.
Η διαδικασία συλλογής ξηράς τροφής θα ξεκινήσει αύριο Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020. Σημεία συγκέντρωσης ξηράς τροφής για βοήθεια προς το Λίβανο θα στηθούν στο Παγκύπριο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας στην Κρατική Έκθεση Λευκωσίας, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο δήμου Λεμεσού, στον δημοτικό χώρο στάθμευσης του δήμου Λάρνακας, το ΚΕΠΑ Άγιος Χριστόφορος στο Παραλίμνι και στην Αίθουσα Παλιάς Ηλεκτρικής του δήμου Πάφου.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Το βαπόρι απ’ την Περσία…” – Η πραγματική ιστορία πίσω από το θρυλικό τραγούδι του Τσιτσάνη
- Κλιμάκωση αγροτικών κινητοποιήσεων με 48ωρους αποκλεισμούς σε Τελωνείο Κακκαβιάς και λιμάνι Ηγουμενίτσας
- Μαρινάκης: Όσα είπε για αγρότες, Φαραντούρη, κόμμα Καρυστιανού και Βαρουφάκη
- Ένα δωμάτιο, ένα βιβλίο – Το πιο παράξενο βιβλιοπωλείο στον κόσμο είναι στην Ιαπωνία και σας βγάζει από τα διλήμματα
- Αναστέλλεται η απεργία των λαϊκών αγορών – Κανονικά στους πάγκους τους οι παραγωγοί την Παρασκευή
- Ήπειρος: Μήνυμα του 112 σε κατοίκους για έντονα καιρικά και κατολισθητικά φαινόμενα
- Μόσχα εναντίον Ουάσινγκτον – Όσα συνέβησαν παραπέμπουν σε δεξιάς απόχρωσης «Ψυχρό Πόλεμο»
- Το παλαιότερο εστιατόριο στον κόσμο μόλις έγινε 300 ετών – Σε ποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα βρίσκεται
- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Καρδίτσας – Με τα τρακτέρ τους στον Μπράλο από Πέμπτη πρωί
- Χριστοδουλίδης: Στόχος της Κυπριακής Προεδρίας είναι μια αυτόνομη και εξωστρεφής Ε.Ε. (upd)









