Κρεμλίνο: Παραμένουμε εξαιρετικά ανήσυχοι γι’ αυτό που συμβαίνει στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, την Τρίτη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε πως είναι δύσκολο να φανταστούμε πιο ενεργά βήματα της Ρωσίας στη διευθέτηση της διαμάχης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε πως η Μόσχα συμμετέχει ενεργά στην επίλυση των εχθροπραξιών μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

«Είναι δύσκολο να φανταστούμε πιο ενεργά βήματα από αυτά που κάνουμε τώρα» δήλωσε ο Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε εάν η Μόσχα σκοπεύει να συμμετάσχει περισσότερο στη διευθέτηση των εχθροπραξιών.


Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες της Ρωσίας έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τις αντιμαχόμενες πλευρές να σταματήσουν τη βία.

«Η Ρωσία είναι μία από τις χώρες που μπορούν να μεσολαβούν στην επίλυση αυτής της σύγκρουσης» σημείωσε ο Πεσκόφ. Παράλληλα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, η κατάσταση αυτή τη στιγμή επιδεινώνεται κι αυτό είναι μη ανεκτό.

«Παραμένουμε εξαιρετικά ανήσυχοι για το τι συμβαίνει και πιστεύουμε ότι τα δύο μέρη πρέπει να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» δήλωσε ο Πεσκόφ.

ΠΗΓΗ: Sputnik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί