Κρεμλίνο: Fake News τα περί «λίστας» με Ουκρανούς που θα «εξοντωθούν» μετά την «εισβολή»

Διαψεύδει το Κρεμλίνο τους τελευταίους ισχυρισμούς για τη Ρωσία που λαμβάνουν χώρα μετά τις κατηγορίες της Δύσης περί σχεδιαζόμενης «ρωσικής εισβολής» στην Ουκρανία, με τη Μόσχα να συνεχίζει να διαμηνύει ότι δεν απειλεί καμία χώρα.


Συγκεκριμένα, η Ματσέμπα Νελ Κρόκερ, πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, σε επιστολή της προς την επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, Μισέλ Μπασελέ, (σύμφωνα και με την «Washington Post» που τη φέρνει στη δημοσιότητα) κάνει λόγο για «λίστες με Ουκρανούς που θα εξοντωθούν ή θα σταλούν σε στρατόπεδα, μετά από μία στρατιωτική επέμβαση», τις οποίες υποτίθεται ότι καταρτίζει η Ρωσία.


«Ανησυχούμε βαθιά για τις συνεχιζόμενες καταχρήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη Ρωσία» αναφέρεται στην επιστολή, προσθέτοντας ότι «έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι αυτές οι ανησυχίες θα πολλαπλασιαστούν μετά από μία νέα στρατιωτική επέμβαση».


Στην επιστολή, σύμφωνα με την οποία, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χρησιμοποιήσει τακτικές όπως «στοχευμένες δολοφονίες, απαγωγες, παράνομες κρατήσεις και βασανιστήρια» σε προηγούμενς επιχειρήσεις, σημειώνεται συγκεκριμένα:

«Έχουμε αξιόπιστες πληροφορίες που δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις δημιουργούν λίστες με ταυτοποιημένους Ουκρανούς για να εξοντωθούν ή σταλούν σε στρατόπεδα, μετά από μία στρατιωτική επέμβαση».


Τα συγκεκριμένα σενάρια εντάσσονται στο πλαίσιο της γενικής ρητορικής περί φερόμενης «ρωσικής απειλής» που υιοθετούν οι ΗΠΑ.


Εν τω μεταξύ, το Κρεμλίνο έσπευσε να απορρίψει ως «ψευδείς» τους τελευταίους αυτούς αμερικανικούς ισχυρισμούς.

(sputniknews – φωτο:eurokinissi)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί