Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε επίσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν δίνει σημασία στους ισχυρισμούς της Δύσης περί ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία διότι είναι προβοκάτσια.
Τόνισε επίσης, ότι ο πρόεδρος Πούτιν έχει την δυνατότητα να μεταφέρει τις ανησυχίες της Μόσχας στους ηγέτες της Δύσης. Πολλοί είναι αυτοί που διαφωνούν αλλά βλέπουν κάποια βάση για διάλογο.
Σε άλλο σημείο δηλώνει πως οι εντάσεις στην Ανατολική Ουκρανία είναι τόσο μεγάλες που η παραμικρή σπίθα θα μπορούσε να οδηγήσει σε ολέθριες συνέπειες.
Ο Πεσκόφ αναφέρει επίσης πως η υστερία στα μέσα της Δύσης είναι πολύ διαφορετική από την διάθεση που υπάρχει στις συνομιλίες του Πούτιν με ηγέτες της Δύσης.
«Να μην αποκαλύπτεται το περιεχόμενο συνομιλιών»
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, δήλωσε επίσης ότι ελπίζει να μην χρειαστεί να διαβάσει τα μη δημόσια σημεία των συνομιλιών των προέδρων (σ.σ. Πούτιν – Μακρόν) αλλά πως το Κρεμλίνο θα κάνει ό,τι χρειάζεται όταν χρειαστεί να αποδείξει ότι ο πρόεδρος είχε δίκιο.
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Υβ Λε Ντριάν, σχολιάζοντας τις πρόσφατες συνομιλίες μεταξύ των ηγετών Ρωσίας και Γαλλίας, είπε ότι ο Πούτιν δήλωσε στον Μακρόν πως ένα σχέδιο αναγνώρισης δημοκρατιών στην ανατολική Ουκρανία θα μπορούσε να αγνοηθεί.
Ο Πεσκόφ είπε αργότερα σε δημοσιογράφους πως δεν είναι σωστό να αποκαλυφθούν τα περιεχόμενα τέτοιων συνομιλιών και πως οι λεπτομέρειες παραποιήθηκαν στην συγκεκριμένη περίπτωση.
«Ελπίζω να μην ζούμε σε έναν κόσμο που θα πρέπει να διαβάζουμε σημεία των “κλειστών” συνομιλιών των προέδρων. Αλλά όταν χρειάζεται να αποδείξουμε ότι ο πρόεδρός μας έχει δίκιο, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί», δήλωσε ο Πεσκόφ στο δίκτυο Rossiya 24.
(sputniknews – φωτo:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παράπλευρη απώλεια του πολέμου η αύξηση των αποδόσεων στα ομόλογα – Συστάσεις της ΕΕ για δημοσιονομική συγκράτηση
- Κίνα: Εκτέλεση Γάλλου πολίτη που είχε καταδικαστεί σε θάνατο το 2010 για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών
- Επιμένει το ΠΑΣΟΚ και ζητάει εκλογές
- Τα βίντεο με το…”άρωμα” βενζίνης η νέα μόδα στο διαδίκτυο!
- Ηράκλειο: Ολοκληρώθηκαν οι Ημερίδες Γαστρονομίας στην Κρήτη – Στο επίκεντρο η ανάδειξη της κρητικής διατροφής
- Super League: Φουντώνει η μάχη για την παραμονή στην πρώτη κατηγορία
- Δύο συλλήψεις σε Καβάλα και Έβρο για διακίνηση παράνομων μεταναστών
- Κ. Χατζηδάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ευρωπαϊκή εισαγγελία πρέπει να προχωρήσει γρήγορα στην εκκαθάριση
- Κοινό μήνυμα… ειρήνης απηύθυναν από την Κων/πολη Ζελένσκι και Βαρθολομαίος
- Αύριο το αναλυτικό μήνυμα Μητσοτάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ: “Αφετηρία για μία δυναμικότερη αντιπαράθεση με το «Βαθύ Κράτος»”









