Κρεμλίνο: «ΑΜΕΣΗ ανάμειξη των ΗΠΑ στον πόλεμο»

Όλα δείχνουν πως οδεύουμε σε αναπόφευκτη κλιμάκωση.

Οι πτήσεις αμερικανικών drones πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα είναι μια ένδειξη άμεσης αμερικανικής ανάμειξης στη σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Την περασμένη εβδομάδα, αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέπεσε στη θάλασσα αφού αναχαιτίστηκε από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.

«Είναι προφανές τι κάνουν αυτά τα drones και η αποστολή τους δεν είναι σε καμία περίπτωση μια ειρηνική αποστολή για να εγγυάται την ασφάλεια της αλιείας σε διεθνή χωρικά ύδατα. Και, πράγματι, μιλάμε για την άμεση ανάμειξη των χειριστών αυτών των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη σύγκρουση και εναντίον μας», δήλωσε ο Πεσκόφ σε τηλεοπτική του συνέντευξη, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Θυμίζουμε πως οι ΗΠΑ, σταθερά αμετανόητες, έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να σταματήσουν τις πτήσεις κατασκοπευτικών drone στην νευραλγική περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

«Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την αποστολή του αναγνωριστικού drone RQ-4 Global Hawk στα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας μετά την συντριβή του MQ-9 Reaper», μετέδωσε χθες το πρακτορείο Reuters.

(φωτο:freepik)

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί