Ζελένσκι: Υπάρχουν δύο δρόμοι για εμάς, εκείνος της διπλωματίας και εκείνος της συνέχισης της σύγκρουσης

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι σε περίπτωση που αποτύχει η διπλωματία να ωθήσει τη Ρωσία να βάλει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία, η χώρα του θα πρέπει να συνεχίσει να "αμύνεται".

“Αν η Ρωσία τα μπλοκάρει όλα τούτα, αν οι εταίροι μας δεν αναγκάσουν τη Ρωσία να βάλει τέλος στον πόλεμο, θα υπάρξει ένας άλλος δρόμος: θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας”, είπε ο Ζελένσκι, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αλλαγές στο γραφείο του και στο υπουργείο Άμυνας.

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε την Παρασκευή τον διορισμό του επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Κιρίλο Μπουντάνοφ ως επικεφαλής του γραφείου του, μια από τις πιο σημαντικές θέσεις στη χώρα.

Ανακοίνωσε επίσης την πρόθεσή του, υπό την προϋπόθεση ότι θα εγκρίνει το ουκρανικό κοινοβούλιο, να αντικαταστήσει τον νυν υπουργό Άμυνας Ντένις Σμίχαλ με τον υπουργό Ψηφιακού Μετασχηματισμού Μιχαΐλο Φεντόροφ.

Ο Σμίχαλ θα αναλάβει επικεφαλής του υπουργείου Ενέργειας.

“Για τη χώρα μας υπάρχουν δύο δρόμοι”, εξήγησε, “εκείνος της διπλωματίας και εκείνος της συνέχισης της σύγκρουσης, σε περίπτωση απροθυμίας της Ρωσίας να βάλει τέλος στον πόλεμο”.

Σύμβουλοι στην ασφάλεια 15 χωρών συμμάχων της Ουκρανίας καθώς και εκπρόσωποι της ΕΕ και του ΝΑΤΟ συναντήθηκαν στο Κίεβο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΑΠΕΜΠΕ-EPA-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί